Ambalaj atıkları ayrı toplanacak

Ambalaj atıkları ayrı toplanacak

Ambalaj atıkları ayrı toplanacak


Gerçek Gazetesi
Söke"de ambalaj atıkların ayrı toplanması için çalışma başlatıldı. Söke Belediyesi, Çevko ve Özmüşler firması işbirliği ile gerçekleştirilen proje Söke"de pilot bölge olarak belirlenen Atatürk ve Yenicami Mahallelerinde uygulamaya başlanıyor. İlk etapta 35 noktaya özel yaptırılan ambalaj atıkların toplanacağı kumbaraların dağıtımına başlanıldı. Bu kumbaralarda kağıt, karton, metal, cam, plastik atıklar toplanacak. Toplanan atıklar geri dönüşüme dolayısıyla ekonomiye kazandırılacak.
Söke Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu, Söke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yunus Özyol, Çevre Birimi"nden Çevre Mühendisi Lütfiye Öner, Kimyager Şefika Katipoğlu ve Zabıta Hasan Kertmen ile proje ortağı Özmüşler firması yetkilisi Mehmet Erzurumluoğlu"ndan oluşan heyet pilot mahallelerde çalışmanın startını verdi. Bir yandan ekiplerce ambalaj atıkların toplanacağı kumbaraların yerleştirilmesi yapılırken, bir yandan da gençlerden oluşan bir heyet ambalaj atıkların toplanmasıyla ilgili bilgiler içeren broşürlerin dağıtımını gerçekleştirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ambalaj atıkların yönetim planının onaylanmasıyla startı verilen proje atıkların yerinde ayrıştırılarak toplanmasının yanında halkı atıkların toplanması konusunda bilinçlendirmeyi de hedefliyor.
Ambalaj atıkların geri dönüşüme kazandırılmasının önemine dikkat çeken Söke Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu; “Söke Belediyesi Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi kapsamında geri dönüşüme kazandırılacak ambalaj atıklar; doğal kaynakların ve çevrenin korunması için çok önemli. Geleceğe bırakacağımız emanet olan çevre için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Söke"de Atatürk ve Yenicami Mahallesi"nden başlattığımız ambalaj atıklar ile ilgili projenin dalga dalga Sökemizin tamamına yayılacağına inanıyorum. Herkesi çevresine sahip çıkmaya ve korumaya davet ediyorum” dedi.
(SÖKE BELEDİYESİ BASIN BÜROSU)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.