Sökeli öğrencileri Ebru Sanatı’nı çok sevdi

Sökeli öğrencileri Ebru Sanatı’nı çok sevdi

Sökeli öğrencileri Ebru Sanatı’nı çok sevdi


Gerçek Gazetesi / Murat TAN
Söke Belediyesi ile Söke Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü"nün ortaklaşa açtığı ve Nuhbey Konağı Semtevi"nde süren Ebru Sanatı Kursu"na öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.
Söke Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saim Korkut, Söke Belediyesi ile Söke Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü"nün ortaklaşa açtığı Ebru Sanatı Kursu"nu ziyaret ederek öğrencilerin çalışmalarını yerinde gözlemledi.
Halk Eğitim Belediye işbirliği ile 1 Temmuz"dan bu yana sürülen kurslarda öğrencilerin çok istekli olduğunu belirten Resim Öğretmeni Mustafa Aygün, “Kursa 30 öğrencimiz kayıtlı. 2 grup halinde gerçekleşen kurslarımızda çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Öğrencilerimiz teknenin başında artık kendi başlarına becerilerini sergiliyorlar” dedi.
1500 yıllara kadar dayanan Ebru Sanatı"nın Osmanlı"ya özgü bir sanat dalı olduğunu belirten, Aygün, “Ebru diğer ülkelerde de yaygın ama bizim gibi boyaya hükmedemiyorlar. Bu sanat tamamen bizim kültürümüze özgür bir sanattır” diye konuştu.
Ağustos başına kadar sürecek olan kurslar tamamlandığında Sökeli öğrencilerin büyük mesafe kat edeceğinin altını çizen Aygün, “Eylül Ayı içinde büyükler için de Ebru Sanatı kursu düzenlemeyi düşünüyoruz. Hali hazırda Halk Eğitim ve Okul işbirliği ile İmam Hatip Lisesi"nde yetişkinler için de bir kurs gerçekleştirmiştik” dedi.
Daha sonrasında ise minik kursiyerlerle fotoğraf çekilen Söke Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saim Korkut , Geleneksel Kağıt Süsleme Sanatlarından Ebru sanatının yaşatılmasındaki katkılarından dolayı kurs öğretmeni Aygün"ü tebrik ederek kurstan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.