Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş;

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş;

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş;“Kuraklıkla mücadele normal yıllarda gerçekleşmelidir!”


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Söke Ovası"nda ürün sulamada bir sıkıntı yaşanmadığını kaydederek kuraklıkla mücadele tedbirlerinin normal yıllarda alınması gerektiğine işaret etti.
Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş Söke Ovasında yoğun tarımsal sulamanın yapıldığı dönemin yaşandığını belirterek, ürünlerini sulamada bir sıkıntı olmadığını ancak kuraklıkla mücadelede tedbirlerin normal yıllarda alınması konusunda uyarılarda bulundu.
“2007 YILINDAKİ KURAKLIĞI UNUTMAYALIM”
Söke Ovası"nda bugünlerde yoğun sulamanın söz konusu olduğunu belirten Kocabaş, “Yetkilerinde açıkladığı gibi sulamada sıkıntı çekmiyoruz. Bölgemizdeki sulama yatırımlarından Sarıçay ve Köprüalan baraj projeleri devam ediyor. Menderesi"n yatak temizliği ve Menderes"in güneyindeki toplulaştırma çalışmalarından memnunuz. Bu yılda sulama suyunda sorun olmaması, yapılan ve yatırımları olumlu bulurken 2007 yılında yaşadığımız kuraklığıda unutmadığımızı hatırlatmak isterim” diye konuştu.
“YETER Kİ PLANLAR MASADA KALMASIN”
Geçtiğimiz yıl Hükümetin (2013-2017) yılını kapsayan Tarımsal kuraklıkla mücadele stratejisi ve eylem planına dayalı olarak Aydın ili Tarımsal Kuraklık planının (2013-2017) hazırlanmasını önemli bulduklarının da altını çizen Kocabaş, “Aydın ili Kuraklık Eylem Planında hadeflenen çevresel açıdan sürdürülebilir tarımsal su kullanım planı ile kuraklığın yaşanmadığı dönemlerde ileriye dönük gerekli bütün tedbirleri alma konusunda işbirliğine, sorumluluklarımızı yerine getirmeye hazırız. Yeter ki planlar masada kalmasın. Unutulmasın ki olası bir kuraklıkta mücadelede tedbirlerin normal yıllarda alınması çiftçilerimizin ekonomik, sosyal ve çevresel zararlarını daha hafif atlatmasına yarayacaktır” dedi.
“SULAMA SEZONU BİTİNCE BOZULAN YERLER ONARILMALIDIR”
Son olarak çiftçilere uyarıda bulunan Kocabaş, “Menderes Nehri kenarında yapılan seddelerde sulama amaçlı uygulamalarda seddelerin kısmen bozulmuş olduğu DSİ yetkilileri tarafından tesbit edildi. Çiftçilerimizden sulama sezonu bittikten sonra bozulan yerleri onarmalarını rica ediyorum.“dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.