ASKİ köylerdeki su fiyatlarını açıkladı

ASKİ köylerdeki su fiyatlarını açıkladı

ASKİ köylerdeki su fiyatlarını açıkladı

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
ASKİ Genel Müdürü Mithat Emre, mahalleye dönüşen köylerdeki su fiyatlarının Mayıs ayındaki ASKİ genel kurulunda belirlendiğini ve uygulamaya geçildiğini belirtti.
Açıklamasında Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in "Aydın Büyükşehir Belediyesi"nin suyu 4 kat daha pahalı satıyor" şeklindeki açıklamalarının doğru olmadığını ve gerçekleri yansıtmadığını belirten Emre, önemli konulara değindi.
6360 sayılı kanunun geçici 1. maddesinin 15. Fıkrasında belirtildiği üzere bu kanuna göre tüzel kişiliği kaldırılan köylerde içme ve kullanma suları için alınacak ücret beş yıl süreyle en düşük tarifenin yüzde 25"ini geçmeyecek şekilde belirleneceğini belirten Emre, “Bu çerçevede mahalleye dönüşen köylerdeki su ücretleri bağlı olduğu ilçenin mevcut en düşük içme suyu tarifesine hiç bir zam yapılmadan ve mevcut tarifenin %25 ini geçmeyecek şekilde Aydın Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü genel kurulu olan Aydın Büyükşehir Meclisi tarafından belirlenmiştir” diye konuştu.
Bu kapsamda mahalleye dönüşen köylerdeki su fiyatlarının Mayıs ayındaki ASKİ genel kurulunda belirlendiğini ve uygulamaya geçildiğini belirten Emre, “Yerel basında Aydın milletvekili Mehmet Erdem'in yapmış olduğu, "Aydın Büyükşehir Belediyesi suyu 4 kat daha pahalı satıyor" şeklindeki basın açıklaması doğru olmayıp gerçekleri yansıtmamaktadır. 6360 sayılı kanunun Geçici 1. maddesinin 15. fıkrasında belirtildiği üzere bu kanuna göre tüzel kişiliği kaldırılan köylerde içme ve kullanma suları için alınacak ücret beş yıl süreyle en düşük tarifenin yüzde 25"ini geçmeyecek şekilde belirlenecektir. Bu çerçevede mahalleye dönüşen köylerdeki su ücretleri bağlı olduğu ilçenin mevcut en düşük içme suyu tarifesine hiç bir zam yapılmadan ve mevcut tarifenin yüzde 25"ini geçmeyecek şekilde Aydın Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü genel kurulu olan Aydın Büyükşehir Meclisi tarafından belirlenmiştir. Bu kapsamda örneğin; Efeler İlçesinde Mahalleye dönüşen köylerde içme ve kullanma suyu 44 Kr/m3, Köşk İlçesinde Mahalleye dönüşen köylerde içme ve kullanma suyu 22 Kr/m3, Söke İlçesinde Mahalleye dönüşen köylerde içme ve kullanma suyu 37 Kr/m3, Nazilli İlçesinde Mahalleye dönüşen köylerde içme ve kullanma suyu 43 Kr/m3, Germencik İlçesinde Mahalleye dönüşen köylerde içme ve kullanma suyu 25 Kr/m3, Kuyucak İlçesinde Mahalleye dönüşen köylerde içme ve kullanma suyu 38 Kr/m3, Bozdoğan İlçesinde Mahalleye dönüşen köylerde içme ve kullanma suyu 33Kr/m3 olarak Mayıs ayındaki ASKİ genel kurulunda belirlenmiş ve uygulamaya geçilmiştir” denildi.
ASKİ Genel Müdürü Mithat Emre imzası ile yapılan açıklamada ücretlere atıksu, saat okuma bedeli, KDV ve diğer ücretlerin dahil olup olmadığı belirtilmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.