Maksat cemaatin ayağı alışsın!

Maksat cemaatin ayağı alışsın!

Maksat cemaatin ayağı alışsın!


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke Yenicamii İmam Hatibi İsmail Hakkı Çetin, cami avlusuna koyduğu çay kazanı arabası ile cemaatin ayağını vakit namazlarına ve özellikle teravihe iyiden iyiye alıştırdı.
Ramazan Ayı süresince cami cemaatinin kendi imkanlarıyla ve ortaklaşa temin ettiği çayı demleyip taze taze içmelerini sağlayan Çetin, bugüne kadar henüz hiçbir camide gözlemlenemeyen uygulama ile mahalle sakinlerinin de takdirini topluyor.
Ayrıca 3 senedir Ramazan Ayı içerisinde mahalle sakini bayanlara ve baylara ayrı ayrı kendi evlerinde hazırladıkları yemeklerle cami avlusunda iftar yemeği tertip eden Çetin, “Bu sene cami avlusunda iki kez iftar gerçekleştirdik. Ramazan"dan önce her Pazar günü Müftümüz Ahmet Yayla"nın sohbeti ve sonrasında ise kahvaltı düzenliyorduk. Bu tür uygulamalar Söke"de sadece bizim camimize özgüdür” dedi.
Camide hatim okuyan bayanlarla düzenlenen iftar yemeğini ise eşi Nazmiye Çetin"in öncülük ettiğini de sözlerine ekleyen Çetin, “Akşam ve yatsı arası erkeklere, yatsıdan sonra sadece bayanlara çay ikramı gerçekleştiyoruz. Cemaat uygulamadan son derece memnun. İnsanlarımız camilerin bu şekilde faal olmasından son derece mutluluk duyuyor ve süreklilik istiyorlar” dedi.
Öte yandan Söke Yenicamii İmam Hatibi İsmail Hakkı Çetin camilerin sadece ibadet yapmak için değil aynı zamanda birlik beraberlik ruhunun tesis edilebilmesi için hayati önem taşıyan yapılar olduğunu işaret ederek, Vakıflar Bölge Müdürlüğü"ne İlçe Müftüsü Ahmet Yayla"nın da onayı doğrultusunda cami avlusundaki bir köşeye çay ocağı yapılabilmesine olanak tanınması için başvuruda bulunacağını da ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.