Söke’de Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Söke’de Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Söke’de Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke"de her yıl olduğu gibi Kadir Gecesi"ne özel olarak Koca Camii"de ziyaretçilere açılan Sakal-ı Şerif"e Sökeli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Osmanlı Sultanı ve Halifesi Yavuz Sultan Selim"in Mısır"ı fethetmesinin ardından kutsal emanetler ile birlikte teslim alarak vatandaşların da görmesi için büyük camilere gönderdiği ve geleneksel olarak her Ramazan Ayı"nda asırlardır ziyarete açılan Sakal-ı Şerif, Söke"de de vatandaşların ziyaretine açıldı.
Söke Koca Camii"de ziyaretçilere açılan Sakal-ı Şerif'e her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gösterildi. Genç, yaşlı demeden Peygamberin yüzüne hasret çeken birçok Sökeli vatandaşın Sakal-ı Şerif ziyareti, gün boyunca Hz. Muhammed(SAV)"e salat-u selam ve dualar ile gerçekleşti.
Konu ile ilgili açıklama yapan ve vatandaşların Sakal-ı Şerif ziyareti esnasında Hz. Muhammed(SAV) edeb ve erkana uygun olarak salat-u selam getirilmesini tavsiye eden Söke Koca Camii Müezzini Keramettin Temiz, “Her Ramazan Ayı"nın Kadir gecesinde ziyaretçilere açtığımız sevgili Peygamber Efendimiz (sav)'in Sakal-ı Şerif'ine vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Aramızdan ayrılmasının üzerinden asırlar geçtiği halde O"nun yüzüne hasret çeken bizlerin hiç olmazsa kendisinin mübarek sakalından bir parça teli görebilmek elbette büyük bir bahtiyarlık olsa gerek. Sadece Koca Camii"de ziyarete açılan Sakal-ı Şerif"e Sökeli kardeşlerimizin gereken hürmeti göstermelerinden ötürü de teşekkür ediyorum” dedi.
Öte yandan dün Kadir Gecesi münasebetiyle sabaha kadar ziyarete açık olan Sakal-ı Şerif, bu gün ikindi namazı sonrasında kaldırılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.