Bayramda seyahat edeceklere uyarı!

Bayramda seyahat edeceklere uyarı!

Bayramda seyahat edeceklere uyarı!


Gerçek Gazetesi
Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Ramazan bayramı tatili ile birlikte yollarda hareketliliğin arttığını ve bayram süresince de yoğunluğun devam etmesinin beklendiğini belirterek yola çıkacak sürücüleri uyardı. Hava sıcaklığının yorgunluğun artmasına ve dikkat dağınıklığına da neden olduğunu belirten Özmeriç, yola çıkacakların öncelikle dinlenmiş vaziyette ve havanın serin olduğu saatleri tercih etmesini uzun yolculuk yapanların ise iki saate bir mutlaka 15 dakika mola vermesini önerdi.
Ülkenin en önemli sorunlarından biri olan trafik kazalarının özellikle uzun tatillerde daha çok yaşandığını ve insanların en mutlu gününün hayatları boyunca unutamadıkları hüzünlü güne dönüştüğünü kaydeden Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Aydın ve çevresinde bayram dolayısıyla trafik yoğunluğunun 2-3 kat artmasının beklendiğini belirtti.
Ramazan Bayramı tatilinin hafta sonu tatili ile birlikte 5 gün olduğunu belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Ramazan ayının sona ermesi ile birlikte başlayan bu tatil yaz tatilinin ikinci ayağının başlangıcı olarak da değerlendirilebilir. Bu nedenle yollar çok kalabalık olacak. Kayıtlara göre, geçen yıl Ramazan Bayramı tatilinde 61 ölümlü, bin 785'i yaralamalı toplam bin 846 trafik kazası meydana gelmiş. Bu kazalarda 86 kişi hayatını kaybetmiş. İnşallah bu yıl herkes daha dikkatli olur ve kurallara riayet eder kimse üzülmez” dedi.
KAZALARDA KUSURLARIN YÜZDE 90"I SÜRÜCÜLERDEN KAYNAKLANIYOR”
Trafik kazalarının nerdeyse yüzde 99"unun insan kaynaklı olduğunu kaydeden Başkan Özmeriç, “2013 yılında ölümlü yaralanmalı trafik kazasına neden olan toplam 183 bin 30 kusura bakıldığında kusurların yüzde 88,7"sinin sürücü, yüzde 9"unun yaya, yüzde 1"inin yol, yüzde 0,9"unun taşıt ve yüzde 0,4"ünün yolcu kaynaklı olduğu görülmüş. Trafikte yer alan her sürücü, hatta yaya ve yolcuların da üzerine düşen sorumlulukları bulunuyor. Kazalarda ölenlerin yüzde 16"sı da 0-14 yaş grubundaki çocuklar. Bu nedenle 15 yaşından küçük çocuklarımızı kesinlikle ön koltuğa oturtmayalım, ön arka koltuk ayrımı gözetmeksizin araç ile seyahat eden herkes mutlaka kemer taksın” diyerek herkesin bayramını kutladı.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.