BOZDOĞAN’IN CİĞERLERİ BAYRAMDA SÖNDÜ

BOZDOĞAN’IN CİĞERLERİ BAYRAMDA SÖNDÜ

BOZDOĞAN’IN CİĞERLERİ BAYRAMDA SÖNDÜ


Gerçek Gazetesi
Aydın"ın Bozdoğan ilçesinde, zeytin bahçesinde başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Yangında 8 hektar zeytinlik ve ormanlık alanı zarar gördü.
Edinilen bilgilere göre, yangın, Bozdoğan"ın Kamışlar Mahallesi ile Yaka Mahallesi arasında bulunan bir ziraat arazisinde çıktı. Tarla temizliği sırasında çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede ziraat arazisinden makilik ormanına sıçradı. Yangın 3 saatte kontrol altına alındı.
Yangın ihbarıyla birlikte ekiplerle yerden ve havadan büyük bir müdahale başlattıklarını ifade eden Nazilli Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez: “Ekiplerimizin Kamışlar Mahallesinin üst bölgesindeki zeytinlik alanda yangın ihbarını almalarının ardından Nazilli, Aydın, Muğla, Denizli ve İzmir bölgelerinden gelen 250 orman söndürme işçisi, 12 teknik personel, 11 arazöz, 6 tanker, 2 Belediyeye ait yangın söndürme aracı, 2 dozer, 2 greyder ve 6 yer ekibi ile söndürme çalışmalarına katıldı. Alanın dağlık arazi olması nedeniyle de havadan da 6 helikopter ve 3 amfibi tipi uçak ile yangına müdahale edilmiştir. Etkili rüzgara rağmen ekiplerimiz yangını kısa sürede kontrol altına alarak soğutma çalışmalarına başladı. Ama maalesef çıkan yangında ilk belirlemelere göre 5 hektar ziraat ve 3 hektarda ormanlık alan zarar gördü” dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.