Kuşadası’nda Kitap ve Edebiyat Günleri başladı

Kuşadası’nda Kitap ve Edebiyat Günleri başladı

Kuşadası’nda Kitap ve Edebiyat Günleri başladı

Gerçek Gazetesi
Kuşadası Belediyesi"nin tarafından organize edilen Kuşadası Kitap ve Edebiyat günleri önemli isimleri kitapseverlerle buluşturuyor.
Atatürk Meydanı"nda 2 Ağustos Cumartesi günü başlayan etkinlik yoğun ilgi görüyor. Özellikle yerel birçok yayıncı, editör ve kitapçının katıldığı Kitap ve Edebiyat günlerinde, Türk edebiyatının önemli isimleri söyleşiler gerçekleştirecek. Yerli-yabancı turistlerin ziyaret ettiği kitap ve edebiyat günleri 17 Ağustos Pazar gününe kadar devam edecek.
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kitap ve Edebiyat günlerinin bundan sonra da sürdürüleceğini belirterek “Kuşadası, gerek gemilerle, gerekse otellerimize gelen misafirlerimiz açısından zengin bir kültür hareketliliğine sahip. Deyim yerindeyse, “yetmiş iki milletten insan” kendi kültürlerinin izlerini eğlencelerini, aktivitelerini Kuşadası'na taşıyor. Bunun yanında Türk kültürünü, Kuşadası insanını, kültür sanat aktivitelerini tanımak istiyor. Yurdun çeşitli yörelerinden gelen misafirlerimiz de tatillerinde kültür sanat aktivitelerine katılmak, ünlü aydınlarla, yazar, çizerle aynı havayı solumak, aynı ortamda bulunmak istiyor. Bizlere düşen görev ise bu buluşmaları sağlamak. Edebiyatçıları, sanat, kültür, bilim adamlarını ağırlamaktır. Bu amaçla belediyemiz Kültür Müdürlüğünce Ağustos ayı için bir program hazırlandı. Beğeneceğinizi umuyorum. Önümüzdeki aylarda daha kapsamlı, daha zengin program ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle dedi.
İbramaki Sanat Galerisi"nde gerçekleşecek söyleşi takvimi şöyle;
7 Ağustos Perşembe/ 20:00, Söyleşi: Polisiye Romanlarda “Ege”, Konuşmacı: Yazar Suphi Varım- 8 Ağustos Cuma/ 20:00, Panel: Kültür ve İdeoloji, Konuşmacı: Aydın Çubukçu, Evrensel Kültür Dergisi Genel Yayın Yönetmen- 9 Ağustos Cumartesi/ 20:00, Panel: Ege bölgesinde çevre sorunları ve direnişler, Konuşmacılar: Özer Akdemir, Egeçep Yürütme Kurulu Üyesi Levent Kutbay Ekodosd Yönetim Kurulu Üyesi- 10 Ağustos Pazar/ 20:00, Söyleşi: Türkiye"de Polisiye Roman , Konuşmacı: Yazar Suphi Varım - 11 Ağustos Pazartesi/ 20:00, Film gösterimi: Çıplak Mahallesi, Belgesel gösterimi 1830"larda Pamuk ekimi için Suriye"den Arapların Çukurova"ya Geliş Öyküsü, Söyleşi: Gazeteci Yazar Uğur Pişmanlık- 12 Ağustos Salı / 20:00, Söyleşi: Kurtuluş Savaşında Efeler Konuşmacı: Yazar Etem Oruç, Efe Kültürü Üzerine Araştırmacı Yazar- 13 Ağustos Çarşamba/ 20:00, Söyleşi: Mitolojide Aydın , Konuşmacı: Yazar Tahsin Şimşek- 14 Ağustos Perşembe/ 20:00, Söyleşi: Nazım Hikmet ve Şiir, Konuşmacı: Şair Yazar Halit Payza- 15 Ağustos Cuma / 20:00, Söyleşi: Taşrada Edebiyat ve Yayıncılığı , Konuşmacı: Yazar Ömer Akşahan - 16 Ağustos Cumartesi/ 20:00, Panel: Türkiye"de Gazetecilik ve Siyaset İlişkisi, Katılımcılar: Barış Yarkadaş
Gerçek Gündem Gazetesi Yazarı, Gürkan Hacır Gazeteci, Yazar - 17 Ağustos Pazar/ 20:00, Şiir dinletisi, Söyleşi ve İmza , Kardeşlik Şiirleri, Tuğrul Keskin (Şair)
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.