EROĞLU: “TÜRKİYE’DE İSTİKRARIN DEVAMI ŞARTTIR”

EROĞLU: “TÜRKİYE’DE İSTİKRARIN DEVAMI ŞARTTIR”

EROĞLU: “TÜRKİYE’DE İSTİKRARIN DEVAMI ŞARTTIR”

Gerçek Gazetesi
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti"den önceki hükümetlerin uzun ömürlü olamadıklarına dikkat çekerek, “18 ayda bir bakan, bakanlığın hangi kapısından girip hangi kapısından çıkacağını bile öğrenemez” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Efeler İlçe Teşkilatı"nın düzenlediği programda sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Eroğlu"na toplantı sırasında AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş, İl Başkanı Sadık Atay, Efeler İlçe Başkanı Gökhan Ökten ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı bürokratları eşlik etti.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Aydın"da gerçekleştirilen yatırımlara ait bilgilerin yer aldığı afişlerin önünde konuşan Eroğlu, AK Parti"nin birçok konuda olduğu gibi yatırımlardaki hortumları da kestiğini iddia etti. Hortumların kesilmesiyle biriken paranı vatandaşla yatırım olarak geri döndüğüne işaret eden Eroğlu, şunları söyledi: “Bizden önce 32 metre yüksekliğindeki bir gölet 22 yılda, 45 milyon TL yani eski parayla 45 trilyona bitmiş. Biz şimdi burada 34 gölet inşa ediyoruz; bir göleti 18 ayda bitiriyoruz. 32 metre yüksekliğindeki göleti sulaması dahil 4,5 milyon TL"ye tamamlıyoruz. Yatırımlarda hortumu kestik, faiz lobisinin hortumunu kestik. Böylece bu yatırımlar size akmaya başladı.”
“EKONOMİK İSTİKRAR
İÇİN SİYASİ İSTİKRAR
ŞART”
Türkiye"de ilk kez milletin Cumhurbaşkanı seçeceğine dikkat çeken Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önce millet seçmiyordu. Sizin gönderdiğiniz vekiller seçiyordu. Ama vekiller sizin istediğinizi seçiyor muydu; o tabi şüpheli değil mi. Yani bir takım tesirler oluyordu ve milletin istediği kişi çoğu zaman seçilemiyordu. Bu sefer millet bizzat Cumhurbaşkanı seçecek. Başbakanımız büyük vizyon sahibi, iyi bir devlet adamı. Türkiye"yi nereden nereye getirdiği ortada. Dünyada kriz varken ülkemizde kriz yaşamadık. Dünyada döviz sıkıntısı yaşanırken bizde sıkıntı olmadı hatta dövizimiz daha da arttı."
Türkiye"nin önünü kesmek isteyenler olduğunu anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye"nin bu muhteşem yükselişini, 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarını kesmek isteyen ülkelerin gizli veya aşikarane plan ve projeleri var. Ama biz bunlara fırsat vermeyeceğiz. Türkiye"de istikrarın devamı şarttır. Siyasi istikrar olmadığı takdirde, ekonomik istikrar da olmaz. Bugünkü ekonomik gelişmeyi tamamen siyasi istikrara borçluyuz.”
“BİR BAKAN 18 AYDA
KAPIYI BİLE ÖĞRENEMEZ”
AK Parti"den önceki hükümetlerin ömrünün ortalama 18 ay olduğunun altını çizen Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ortalama 1,5 yıl görev yapıyorlardı. Ya 18 ayda bir bakan, bakanlığın hangi kapısından girip hangi kapısından çıkacağını öğrenemez. Hele bilgisi yoksa, ilk defa bakan oluyorsa işi daha da zor. Bu yüzden biz büyük projelere imza atıyoruz. Kıbrıs"a bile su götürüyoruz. 76 şehrimizin ardından Kıbrıs"ın su sorununu bu yıl çözüyoruz. Dünyanın en ileri teknolojisiyle bunu yapıyoruz. Neden; çünkü bunu yapacak gücümüz var Allah"a şükür, bilgimiz var ve tecrübemiz var. Bu konuda şevkimiz, çalışma azim ve irademiz var. İnşallah 10 Ağustos"ta Aydın"dan da yeteri kadar destek bekliyoruz. Çünkü Aydın"a hizmet edecek ve bu işlerin takipçisi olarak kişi Recep Tayyip Erdoğan"dır.”
“AYDIN, DESTEK VERMEDİ
DİYE YATIRIMLARI
KESMEDİK”
Türkiye"nin her köşesine hizmet götürürken hiçbir ayrım gözetmediklerini savunan Bakan Eroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Aydın, bize büyükşehir de destek vermedi diye yatırımları kesmedik. Neticede biz insana hizmet ediyoruz. "Büyük Menderes taşsın varsın" diyemeyiz. Bana müracaat ettiklerinde Türkiye"deki bütün makineleri buraya seferber ederek 194 kilometrenin ıslahını ilk defa biz yaptık. Islahtan sonra gidip gördüm. Oradaki bir çiftçi bana, "Biz burayı ekemiyorduk. Şimdi ekebiliyor ve çok güzel verim alabiliyoruz. Sizden Allah razı olsun" dedi. Onun Allah razı olsun demesi bizim için yeter. Zaten biz bunun için çalışıyoruz. Çünkü insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Bizim gayemiz baki kalan bu kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Allah"ın izniyle hoş bir seda bıraktığımızı görüyoruz. İşte yapılan çalışmaların hepsi ortada.”
Toplantıya katılan sivil toplum örgütü temsilcilerinin sıkıntılarını dinleyen Bakan Eroğlu, Efeler ilçe merkezinde esnaf ziyaretleri yaptı. Bakan Eroğlu, Koçarlı ve Çine ilçe ziyaretleri için kara yoluyla Aydın"dan ayrıldı. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.