Aydın İl Verem Kontrol Kurulu Toplantısı yapıldı

Aydın İl Verem Kontrol Kurulu Toplantısı yapıldı

Aydın İl Verem Kontrol Kurulu Toplantısı yapıldı

Gerçek Gazetesi
Aydın İl Verem Kontrol Kurulu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Şenol Okur başkanlığında toplanarak "Yıllık Doğrudan Gözetimli Tedavi Strateji Planı" doğrultusunda veremle ile ilgili olarak birtakım kararlar aldı.
Aydın Sağlık Müdürü Yardımcısı Uzm. Dr. Nermin Erol, Bulaşıcı Hastalıklardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Dr. Bayram Ünal, Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Banu Günay Balcı, Bulaşıcı Hastalıklar Şube Doktoru A. Betül karakuş, Valilik Temsilcisi Kemal Bozok, Söke Verem Savaşı Dispanser Hekimi Dr. Şennur Toksöz Demirel, Nazilli Verem Savaşı Dispanser Hekimi Dr. Fatma Gökbayrak, Aydın Devlet Hastanesi Enf. Hast. Uzm. Dr. Serkan Volkan, Efeler TSM Hekimi Dr. Şakir Bozdağ, İncirliova TSM Sorumlu Hekimi Dr. Gülay Elçi, Köşk TSM Sorumlu Hekimi Dr. Mete Erki, Aydın Verem Savaş Derneği temsilcisi Vedat Durak, 21. Bölge Eczacılar Odası Temsilcisi Ecz. Sıla Bölükbaş"ın katılımıyla oluşturulan “İl Verem Kontrol Kurulu” tüberküloz kontrol hizmetlerinin il genelinde kesintisiz yürütülmesi ve güçlendirilmesine yönelik oy çokluğu ile tedbir ve kararlar aldı.
“VEREMLE SAVAŞI
KAZANMAKTA
KARARLIYIZ”
Toplantıda veremin tedavi edildiğinde kesinlikle şifa bulan bir hastalık olduğunu hatırlatan Aydın Halk Sağlığı Müdürü Dr. Şenol Okur, "Veremden korunmada, diğer birçok hastalıktan farklı olarak, sadece aşılama hizmetleri yeterli olmamakta ve veremli hastaların tedavisi ve erken tanısı da koruyucu hizmetler içine girmektedir. Bu nedenle verem hizmetlerinin sadece aşılama değil, tüm boyutları ile halkımıza anlatılmasının, yani halk eğitiminin özel bir önemi mevcuttur. Verem hastalığına yakalanmış bir kişi ile aynı havayı solumanın mikrobun bulaşması için yeterli. Bu nedenle veremle mücadelede hedef hasta kişileri en kısa sürede bularak tedavilerini yapmak ve çevresindeki kişilere bulaştırmasını önlemek, hastalık konusunda halkın ilgisini çekmek, veremden korunmanın önemini öğretmektir. Veremle savaşı kazanmakta kararlıyız" dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.