AYTO 5 Bin 470 üyesiyle Aydın ekonomisinin nabzını tuttu

AYTO 5 Bin 470 üyesiyle Aydın ekonomisinin nabzını tuttu

AYTO 5 Bin 470 üyesiyle Aydın ekonomisinin nabzını tuttu


Gerçek Gazetesi
Aydın Ticaret Odası (AYTO) 5 Bin 470 üyesiyle yaptığı anket ile Aydın ekonomisinin nabzını ölçtü. Oda üyelerinin yüzde 55 gelecekten umutlu olduğunu beyan ederken, anketten esnafın en önemli sıkıntısı olarak kalifiye eleman sorunu ön plana çıktı.
AYTO Yönetimi üyeleri ile yaptığı anket çalışmasının sonuçlarını Anemon Otel"de düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaştı.
AYTO Meclis Başkanı Sefa Yüksel, AYTO Yönetimin Kurulu Başkanı Hakan Ülken ve AYTO Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantı öncesi odanın geçmiş bir yılında yaptığı çalışmalar katılımcılara anlatıldı.
ESNAF UMUTLU
Aydın Ticaret Odası tarafından 7Bin üyeden 5 Bin 470 üye ile yapılan anket sonuçlarını Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken açıkladı. Ülken, üyelere 8 soru yöneltilen anket ile ticaret erbaplarının gelecekten beklentileri, sorunları, son yıllardaki ticari gelişimleri, odanın çalışmalarından memnun olup olmadıkları ve odadan beklentileri tespit edilmeye çalışıldığını söyledi.
Sorulara verilen yanıtlara göre anket sonuçlarını değerlendiren Hakan Ülken, “5 Bin 470 üyemize yönelttiğimiz "Son bir yılda işletmenizin ticari hacim nasıl bir değişim gösterdi ? sorusuna üyelerimizin yüzde 45"i değişmedi cevabını verirken, yüzde 34"ü arttı, yüzde 21 ise azaldı şeklinde yanıtladı. Çalışan sayında değişim oldu mu? Şeklindeki soruya ise yüzde 64"lük kesim değişmedi, yüzde 23 arttı, yüzde 13 azaldı yanıtı verdi. 2015 yılı ticari hayattan beklentileriniz nedir şeklinde yönelttiğimiz soruya üyelerimizin yüzde 55"i olumlu, yüzde 17"si olumsuz ve yüzde 28"i belirsiz şeklinde cevap verdi” dedi.
KALİFİYE ELEMAN
İHTİYACI VAR
Anketin diğer bölümünde oda üyelerinin sorunları tespit edilmeye çalışılırken 5 Bin 470 üye Aydın ekonomisinin en önemli sorunu olarak yüzde 25 ile kalifiye eleman, yüzde 24 ile Pazar darlığı, yüzde 20 ile finansal erişimdeki zorluk, yüzde 17 ile ortaklık kültürünün gelişmemesi ve yüzde 14 ile bürokratik engeller olduğunu belirtti. İşletmelerde karlılığı etkileyen en önemli sorunun haksız rekabet olduğunu kaydeden oda üyeleri sektörel bazda sorunlarını ise tek tek sıraladı. Her sektöre sorunlar farklılık gösterse de bu alan da en önemli başlıkları kalifiye eleman sıkıntısı, vergi yükleri, fiyat politikası belirsizliği zincir mağazalar başlıkları ön plana çıktığı görüldü.
Anketin son bölümünde ise üyelerin oda hizmetlerinden memnun olup olmadığı ve odadan beklentileri soruldu. Ankete katılan üyelerin yüzde 84"ü hizmetlerden memnun olduklarını kaydederken yüzde 11"i "fikrim yok" yüzde 5"i ise "hayır" yanıtını verdi.
Anketin son bölümünde ortaya çıkan oda hizmetleri konusunda çekimser olan yüzde 16"lık kısmı memnun etmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden Hakan Ülken, anket sonuçlarına göre oda olarak projeler geliştireceklerini ve üyelerinin sorunlarını en kısa sürede çözüm önerileri sunacaklarını söyledi.
Başkan Ülken yaptığı açıklamada, artık üyelerin sorunlarını ezberlediklerini belirterek "Aydın Ticaret Odası olarak ilin ticari sorunlarının yanında üyelerimizin sorun, istek ve temennilerini hatmettik. Aydın'ın milli takım havasına tüm dinamikleri ile valisi ile belediye başkanı ile milletvekilleri ile bir araya gelip basın ile birlikte şova dönüştürmeden hatta ikinci bölümü basına kapalı olacak şekilde bir ekonomi zirvesi yapmayı planladık.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.