Söke Tariş, sezonun ilk kuru incirini aldı

Söke Tariş, sezonun ilk kuru incirini aldı

Söke Tariş, sezonun ilk kuru incirini aldı

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifi tarafından sezonun ilk kuru inciri, Söke Tariş Tesisleri"nde davullu zurnalı ve geniş katılımla gerçekleştirilen törenle alındı.
Sezonun hayırlı olmasını temenni eden Başkanı Yusuf Ene, “2014 yılının ilk kuru incirini Söke"den almış bulunuyoruz. Üreticimiz ve üyemiz Abdullah Güdücü"nün getirdiği ilk kuru inciri almaktan ötürü gurur duyuyoruz” dedi.
Söke Tariş Tesisleri"nde gerçekleşen sezonun ilk kuru incir alımında, Söke Tarım İlçe Müdürü M. Ali Körlü, Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya, Söke Ticaret Borsası Başkanı Deniz Günal, Söke Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Yusuf Ene, Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eksperi Mehmet Çakmak, Söke Tariş Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Özer ve bazı üreticiler de hazır bulundu.
“FİYAT 4.40 TL OLABİLİR”
İncir rekoltesinin bu sezon başlangıcında iyi olduğunu ancak Haziran Ayı içerisinde yağan yağmurların verimi olumsuz etkilediğini belirten Başkan Ene, “Bazı ağaçlarda akma çok oldu. İncirin eski beklenen rekolteye ulaşmadığını söyleyebiliriz. Şu an için birlik fiyatları açıklanmadı. Geçen yıl süzme olarak aldığımız incir 5.5 TL idi. Ortalama bu yıl 4.40 TL olabilir” diye konuştu.
“DOMUZLARA KARŞI
ÖNLEM ALINSIN”
İlk hasılatı domuzların yediğini söyleyen ve sezonun ilk kuru incirini Tariş"e veren Abdullah Güdücü ise, “Birlik Başkanı ve Ziraat Odası Başkanı"ndan ricam, domuzlara karşı bir an önce önlem alınmasıdır” dedi.
“ÜRETİCİMİZİN
YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ”
Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eksperi Mehmet Çakmak ise sezonun ilk kuru incirinin 50'şer kilogram olarak Söke ve Sultanhisar ilçelerinden geldiğini, sembolik olarak kilogramının 11 liradan alındığını söyledi.
Geçen sene birlik olarak yapılanların yapacak olduklarının teminatı olduğunu belirten Çakmak, “İnşallah üreticimizin yüzünü güldüreceğiz. A malı rekoltesi geçen seneye göre yüzde 50 oranında ve düşüş söz konusu. Bu sene incir daha çok para edecek. Haftaya birlik için toplantı yapılacak daha sonra fiyat açıklanacaktır” dedi.
Daha sonra Başkan Ene, sezonun ilk kuru incirini getiren Güdücü"ye hediye paketi takdim etti ve davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.