Kanlı düğün baskınında ölen-baba oğul toprağa verildi

Kanlı düğün baskınında ölen-baba oğul toprağa verildi

Kanlı düğün baskınında ölen-baba oğul toprağa verildi


Gerçek Gazetesi
Balıkesir"deki kanlı düğün baskınında hayatını kaybeden damat ve babası, memleketleri Aydın"ın Çine ilçesine bağlı Bölüntü mahallesinde yan yana toprağa verildi.
Balıkesir"in Karesi ilçesinde önceki gece yaşanan kanlı düğün baskınında, 10 V 8767 plakalı otomobiliyle kına gecesinin yapıldığı düğün salonunu basan gelinin dayısı Mehmet Fatih Ç. dehşet saçtı. Gelin Gülden Aykurt ile damat Aytekin Vay'ın akrabaları eğlenmeye devam ettiği sırada pompalı tüfekle rastgele ateş eden Mehmet Fatih Ç"nin silahından çıkan kurşunlar damat Aytekin Vay, damadın babası Nevzat Vay, annesi Aliye Vay, kardeşleri Gültekin Vay ve Murat Vay ile Fatma Uydaş, Aslı Gümüş ve Cemil Can Aslan"a isabet etti. Ağır yaralanan baba Nevzat Vay (65) hastaneye götürülürken, damat Aytekin Vay (27) da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Adli makamlara sevk edilen zanlı Mehmet Fatih Ç de tutuklanarak cezaevine konuldu.
Kanlı düğün baskınında hayatını kaybeden damat Aytekin Vay ve babası Nevzat Vay"ın cenazeleri Bursa Adli Tıp Kurumu"ndan alınarak memleketleri Çine ilçesine 25 kilometre uzaklıkta olan Bölüntü mahallesine getirildi. Balıkesir"de tedavileri süren anne Aliye Vay ile kardeşleri Gültekin Vay ve Murat Vay cenaze törenine katılamadı.
Baba Nevzat Ay ve damat Aytekin Vay"ın cenazeleri helallik alınması için ilk önce evlerine getirildi. Babası ve kardeşinin tabutlarına sarılan kadının feryatları yürekleri dağladı. Askere giderken boynuna bağlanan ay yıldızlı yazmanın örtülü tabutuyla taşınan damat ve babasının tabutları köy mezarlığına getirildi.
Baba Nevzat Vay ve damat Aytekin Vay için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve büyük bir kalabalık katıldı. Kanlı düğün baskınında hayatını kaybeden baba ve oğlunun cenazeleri köy mezarlığında yan yana toprağa verildi.
ÜÇ YILDIR DÜĞÜNÜ BEKLİYORLARDI
Bodrum"da turizm sektöründe çalışırken 6 yıl önce Gülden Aykurt ile tanışan Aytekin Vay, 3 yıl önce nişanlanarak düğün hazırlıklarına başladı. Üç ay önce işinden ayrılan Vay, yaşamayı düşündüğü Balıkesir"de iş bularak çalışmaya başladı. Acı haberi alan Vay"ın Bodrum"daki iş arkadaşları da cenaze törenine katıldı. Oldukça üzgün olan arkadaşları Vay"ın nişanında çekilen fotoğrafını bir an olsun ellerinden bırakmadı.
KURU SIKI SANMIŞLAR
Olayın yaşandığı sırada düğün için salonda bulunan baba Nevzat Vay"ın dayısının oğlu Mehmet Direk, kendisinin de ölümden döndüğünü belirterek şöyle konuştu: “Düğün devam ederken yöresel oyunumuz olan Aydın zeybeğini oynuyorduk. Bir anda silah sesini duyduk. Bizim buralarda bu oyun oynanırken silah atılması adet olduğu için önce kuru sıkı tabanca zannedip aldırış etmedik. Ancak, Nevzat yere yığılınca silahın gerçek olduğunu ve silahı ateşleyen kişinin niyetinin farklı olduğunu anladık. Benden çok daha ağır 80-100 kiloluk bir adamdı. Engellemek için üzerine atladım. Bir süre yerde boğuştuk. O silahını ateşlemeye devam etti. Silah tutukluk yapmasaydı belki ben de şuan ölmüş olabilirdim.”
Yeğeninin üç yıldır düğün hazırlığı yaptığını ifade eden amca Yaşar Vay da şunları söyledi: “Telefonla görüşüp tanışmışlar. Üç yıldır düğünü bekliyorlardı. Düğün yapmak için Balıkesir"e gittiler. Şimdi oradan iki adamın cesedi geldi. Neden olduğunu bir türlü anlayamadık. Suçlunun cezasını çekmesini istiyoruz.”
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.