Domuzlar bu kez pamuğa sardı

Domuzlar bu kez pamuğa sardı

Domuzlar bu kez pamuğa sardı



Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Sökeli çiftçiler, domuzların pamuk kozalarına saldırdığını belirterek yetkililere önlem alınması için çağrıda bulundu.
Söke Ovası Özbaşaltı Mevkii"ndeki arazisinde çiftçilik yapan Ahmet Nuri Güler adlı vatandaş, artması bir türlü önlenemeyen ve çeşitli tarım ürünlerine zarar veren domuz popülasyonunun pamuğun başına da dert olduğunu belirtti.
Beraberindeki Nihat Güngören ve Hasan Üren adlı Sökeli çiftçilerin de aynı dertten muzdarip olduklarını belirttiği konuya ilişkin açıklamada bulunan Güler, “250 dönümlük arazide pamuk üretiyorum. Ancak herhalde açlıktan olsa gerek domuzlar tarafından şimdiye kadar gözlemleyemediğimiz bir konu ile karşı karşıyayız. Domuzların pamuk kozalarını yemelerine akıl sır erdiremiyorum ancak eğer alınmazsa büyük zarara uğrayacağız” dedi.
“YETKİLİLER BU
SORUNA ARTIK
DUR DEMELİDİR!”
En son geçtiğimiz akşam arazisine giren 8 tane domuzun adeta istila edercesine pamuk kozalarına saldırdığını belirten Güler, “Av yasağı söz konusu olduğu için elimizden bir şey gelmiyor. Arazideki bekçimiz üzerlerine ateş açıp açmamakta tereddüt etmiş ama yasağı hatırlayınca doğal olarak vazgeçmiş. Domuzlar damdaki köpeği bile boğmaya kalkışmışlar.Bir türlü artışı önlenemeyen domuzlara karşı bir süreliğine sürek avının gündeme gelmesinin kalıcı çözüm sağlayacağını umuyoruz. Yetkililer bu soruna artık dur demelidir” diye konuştu.
Senede domuzun 3 kez doğum yaptığı için pamuk, incir gibi tarım ürünlerine büyük zarar verdiğini ve mağdur olduklarını belirten Nihat Güngören ise, “Şu anda pamukların kozalarını yiyorlar. Bugüne kadar böylesi görülmüş değil. Son 2 senedir aşırı çoğalması başımıza iş aştı, mağduruz. Av yasağının kalkmasını ve yıl 12 ay devam etmesini istiyoruz. İlaç atarken domuzların oluşturduğu çukurlar yüzünden geçtiğimiz sezon neredeyse traktörüm neredeyse devrilecekti” dedi.
Temmuz Ayı"ndan bu yana domuzların pamuk kozalarını yediğini belirten Hasan Üren ise, “Toplama döneminde arazi içindeki açtıkları çukurlar makinelerin sağlıklı yürümesine engel oluyor. Hem sulama hem de toplama döneminde bize ve birçok çiftçiye büyük zarar veriyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.