Söke Devlet Hastanesi’nde dijital devrim

Söke Devlet Hastanesi’nde dijital devrim

Söke Devlet Hastanesi’nde dijital devrim


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Sağlık Bakanlığı"nın “Kağıtsız Hastane” projesi çerçevesinde başlattığı dijital hastane uygulaması için Söke"de de düğmeye basıldı.
"Kağıtsız Hastane" projesi kapsamında ve ilerleyen süreçte sistemin yerine oturmasıyla beraber, Söke Devlet Hastanesi"nde karmaşık hasta dosyalarının yerini tablet bilgisayarların alması planlanıyor. Sağlık Bakanlığı"nın yeni projesiyle birlikte hastalarla ilgili tüm verilere tablet bilgisayarlar yada akıllı telefonlarla ulaşılacak. Doktor ve hemşireler kağıt-kalem yerine tablet bilgisayar kullanacak.
Söke Devlet Hastanesi yönetiminin yaptığı açıklamaya göre Dijital Hastane çalışmaları kapsamında sağlıkta kalitenin yükseltilmesi için, access pointleri, el tabletleri ve medikal tabletlerin alımlarının yapıldığı belirtildi.
Bu cihazlarla ilgili eğitimlerin gerçekleştirildiğinin altı çizilerek bu sayede hastanenin toplam kalitesinin yükseleceğinin vurgulandığı açıklamada, Dijital Hastane için gerekli çalışmaların yapıldığı da önemle duyuruldu.
Dijital Hastane uygulaması ile sağlıkta kalitenin yükseltilmesi, hastane verimliliğinin artması, bilgiye erişimin kolaylaştırılmasıyla kararların daha hızlı alınması, zaman kaybının en aza indirilmesi, prosedürün tam olarak uygulanması, hastane içinde kırtasiye işinin en aza indirilmesi hedefleniyor.
Hastaneye poliklinik ya da acilden girişi yapılan her hastanın kan ve idrar tetkikleri, tomografi, röntgen ve MR bilgileri dijital ortama yüklenerek, sonuçlar da buradan takip edilecek. Hastane personeli bu bilgilere verilen özel şifreyle ulaşabilecek. Sistemle hastaya ait tüm bilgiler başucundaki monitörden de takip edilebiliyor. Tablet bilgisayarla tedavi sürecindeki tüm bilgilerin aktarıldığı monitörlerde hastanın fotoğrafı bile bulunuyor. Hastayı takip eden hekim hastane dışındayken de tablet bilgisayar ya da akılı cep telefonu aracılığıyla her türlü tetkik sonucunu görüyor, yeni tetkik isteyebiliyor ya da ilaç dozunu yeniden düzenleyebiliyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.