Çerçioğlu: Bu proje benim hayalim

Çerçioğlu: Bu proje benim hayalim

Muhalefetin büyük projeyi görmezden gelip,eleştirmesi ise Aydın halkından tepki gördü


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun eşi işadamı Ercan Çerçioğlu, “Işıklı Doğal Yaşam ve Tema Parkı” alanı içerisinde kalan kendisine ait 25 Bin Metrekarelik arsasını bağışlaması Aydın"da gündem yarattı.


Gerçek Gazetesi
(Murat TAN)

Aydın"ın çehresini değiştirecek olan ve 1000 dönümlük arazide kurulacak olan “Işıklı Doğal Yaşam ve Tema Parkı Projesi" için kolları sıvayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na en büyük destek Aydınlı Sanayici ve İşadamı eşi Ercan Çerçioğlu"ndan geldi. Projenin hayata geçmesiyle parkın içinde Aydın Büyükşehir"e yakışacak şekilde, doğal göletler, botanik parklar, hayvanat bahçesi, amatör spor kulüplerine tesis edilecek spor kompleksleri, eğlence ve gezi parkları, binicilik, paten pisti, bowling salonu, piknik alanları, hobi bahçeleri, aquapark, el sanatları pazarı, zeybek ve milli mücadele müzesi, 3 bin kişilik açık hava anfi tiyatro bulunacak. Doğal yaşam parkı alanı içerisinde kalan 25 Bin metrekarelik arsayı bağışlamak için dilekçeyi eşi Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na sunması büyük takdir toplayan Ercan Çerçioğlu"nun talebi, Başkan Çerçioğlu tarafından en son Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında okunarak imza altına alındı.
“BU PROJE BENİM HAYALİM”
“Işıklı Doğal Yaşam ve Tema Parkı” alanı olarak planlanan sahadaki sulak alanların doğal yapıları bozulmadan rekreasyon amaçlı kullanılmasında bir sakınca olmadığına dair Aydın Valiliği ile Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü ve Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü"nün raporlarının bulunduğu projeye ilişkin açıklamada bulunan Başkan Çerçioğlu, “Bu proje, benim Aydın Büyükşehir"e yakışacak şekilde hayal ettiğim bir projedir. İçerisinde göletler, dev akvaryum, su oyunları, hayvanat bahçesi, eğlence ve oyun parkları ve sosyal tesislerin bulunacağı "Işıklı Doğal Yaşam ve Tema Parkı"nı en kısa sürede Aydın kazandıracak ve halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.
Işıklı Doğal Yaşam Parkı'na eşi Ercan Çerçioğlu tarafından yapılan bağışın ailesi için Aydın"a ve doğaya gösterdiklerinin saygının bir ifadesi olarak tanımlayan Başkan Çerçioğlu, projenin bir an önce hayata geçmesi için düğmeye bastı.
Aydın"ın kent siluetine yeni bir görünüm kazandırarak çehresini değiştirecek, valilik oluru ile gerçekleşmesi için herhangi bir engel bulunmayan projeyi görmezden gelerek, kanunen sulak alanların doldurulmasının mümkün olmamasına rağmen Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi MHP"li Ümmet Akın ile birlikte AK Parti"li ve MHP"li bazı meclis üyelerinin spekülatif ve olumsuz beyanları ise Aydınlı vatandaşların tepkisini çekti.
“BIRAKIN ÇUKUR DOLDURMAYI
ÇİVİ BİLE ÇAKAMAYIZ”

Sulak alanlara ilişkin muhalefetin tepkisine ilişkin konuşan Başkan Çerçioğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü"nün 2007"de aldığı karar ile Doğal Yaşam Parkı Projesi"nin yapılacağı bölgeyi koruma altına alındığının altını çizerek, “Bu alanda bulunan derinliği 1 ila 1.5 buçuk metreyi bulan çukurlara su dolmuş durumdadır ve burada doğal yaşam oluşmuştur. Şu anda bu alan, koruma altına alınmıştır. Buradaki çukurları bırakın doldurmayı, çivi bile çakmak mümkün değildir. Oralar şu anda çukur değil, gölettir" dedi.
Başkan Çerçioğlu'nun 30 Mart Yerel Seçimleri"ndeki vaadleri arasında yer alan önemli projeye ilişkin önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.