“17 Ağustos Depremi” konulu sergi açıldı

“17 Ağustos Depremi” konulu sergi açıldı

“17 Ağustos Depremi” konulu sergi açıldı

Gerçek Gazetesi
Aydın"ı Efeler ilçesinde 17 Ağustos etkinlikleri kapsamında depremden korunma ve depreme dair bilgilendirme amacıyla fotoğraf sergisi açıldı.
Efeler Belediyesi, Efeler Kent Konseyi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi"nin 17 Ağustos depremi yıl dönümü nedeniyle ortaklaşa düzenlediği "Deprem" konulu resim sergisi açıldı. Aydın Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ndeki açılışa Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Efeler Kent Konseyi Başkanı Tuncay Erdemir, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi Başkanı Mutlu Bilgin, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Sergi açılışı öncesi bir konuşma yapan İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi Başkanı Mutlu Bilgin, “Bugün gönül isterdi ki açılışımızı kırmızı kurdeleyle yapalım. Ancak 17 Ağustos depreminin 15. yıldönümünde acı anılarını tekrar tazelemek zor geliyor. Fakat depreme duyarlı olmayı unutmamız ve unutturmamız gerekiyor” dedi.
“DEPREM OLAYI
ÜLKEMİZİN VE BÖLGEMİZİN
KAÇINILMAZ BİR GERÇEĞİ”
Marmara Depreminin üzerinden 15 yıl geçtiğini hatırlatarak bir konuşma yapan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan da “Marmara Depreminde ulusça hepimiz acı yaşadık. Tabi ki o acıyı bizzat yaşayanların acısı ise dün gibi taze. Gönül kırmızı kurdeleli açılışlarda olmak istiyor ama deprem olayı da ülkemizin bölgemizin ve özellikle Aydın ilimizin de kaçınılmaz bir gerçeğidir. Yılların birikiminin sonucu olarak geldiğimiz bu noktada inşaatlarımızın yapılarımızın büyük bir depremde büyük felaketlerin ve acıların yaşanacağı bir gerçek. Depreme karşı duyarlı olmak, deprem anında nelerin yapılması gerektiğini öğrenmek kayıpları acıları mutlaka azaltacak etkinlikler olmalıdır. Bu açıdan bizleri uyarması ibret olması yönüyle bu tip sergilerin yapılması da bir ihtiyaçtır. Efeler ilçesi ve Efeler Belediyesi olarak biz yeni yapılanmalarda verilen inşaat ruhsatlarında mutlaka zemin etütlerini istiyoruz. İmar yasaları ve yönetmelikler kapsamında belediyemizce de binalar denetlenmektedir” diye konuştu.
“DEPREM ÖLDÜRMEZ,
BİNA ÖLDÜRÜR”
Türkiye genelinde ve Aydın"da 40-50 yılların birikimi sonucu var olan yapıların deprem riskine karşı dayanıklı olduğunu iddia etmek elbette mümkün olmadığını dile getiren Başkan Özakcan, “Yanlış yapılanmayı ve yapıyı da bir anda gerek Türkiye genelinde ve Aydın özelinde biraz daha düzeltip deprem riskine karşı uygun hale getirmek için de kimsenin elinde sihirli değnek yok. Ancak depremler yaşandığında nasıl davranılması gerektiği konusunda toplumumuz eğitilerek kayıplarımızı sorunlarımızı ve acılarımızı azaltabiliriz. Benim dileğim Allah bütün insanları deprem afetinden korusun. Deprem öldürmez, bina öldürür diye de bir gerçek var. Dilerim bundan sonra inşaatlarımızda depreme dayanıklı ve hiçbir can kaybının olmadığı yapılardan oluşur. Bu serginin de bir ibret vesilesi olmasını eğitici bir yönünün olmasını diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Öte yandan depreme karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla açılan sergi, 20 Ağustos'a kadar gezilebilecek.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.