Kan bağışı için çağrıda bulundular

Kan bağışı için çağrıda bulundular

Kan bağışı için çağrıda bulundular


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Kızılay Derneği Söke Şube Başkanı Oğuz Eryıldız ile Dr. Halil Çaldıran, Sökelileri yaklaşık 1.5 yıldır Söke Belediye Meydanı"nda salı ve çarşamba günü öğle 13.30"dan 19.30"a kadar süren kan bağışına davet etti.
Hastanelerde yaz döneminde daha fazla kana ihtiyacı olduğu için sıkıntı çekildiğini belirten Başkan Eryıldız, “Gerek Söke, gerek Aydın ve Ege Bölgesi olarak hedef koyduğumuz kan alım oranlarına ulaştık. Ortalama günde Söke"de 50 ünite kan alıyoruz. Bu oran giderek artıyor. Sökeli vatandaşlarımız kan bağışı konusunda gerekli bilinci yakaladı ancak önemli olan periyodik olarak kan bağışını düzenli almamızdır” dedi.
“BAĞIŞÇILARIMIZA KURTARDIĞI HAYATLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Söke"deki kan bağışında oldukça memnun olduklarını belirten Dr. Halil Çaldıran ise, “Kendi üretemediğimiz kan için tek kaynağımız sağlıklı bireylerdir. Bu yüzden halkımızın içinde olmaya çalışıyoruz. Gezi ekiplerimizle mahallelerimize ziyaret gerçekleştiriyoruz. Şimdiye kadar çoğu köyümüze ulaştık. İş yoğunluğunda insanların kan bağışında bulunması çok önemli ve anlamlı. Kan bağışçılarımıza kurtardığı hayatlar adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.