Sezonun ilk pamuğu Ege’nin pamuk başkenti Söke’den

Sezonun ilk pamuğu Ege’nin pamuk başkenti Söke’den

Sezonun ilk pamuğu Ege’nin pamuk başkenti Söke’den


Gerçek Gazetesi
Yılmaz ÖLMEZ (Özel Haber)
Söke Ovası"nda beyaz altın olarak tabir edilen pamuk bu yıl da yüzünü erken gösterdi. Mart ayında kıraç araziye ekimi gerçekleştirilen pamuklar su istemiyor ve Ağustos ayının ortalarında kozalardan patlıyor…
Sezonun ilk pamuğunu yetiştirmeye adeta abone olan Tuzburgazı mahallesinden Cengiz Özdemir ve oğlu İsmail Özdemir 2 dekarlık arazide yetiştirdikleri pamuğu sergilemenin gururunu yaşıyorlar. 2 Dekarlık araziden yaklaşık 400 kilo pamuk elde etmeyi hedeflediklerini söyleyen genç çiftçi İsmail Özdemir, ”Pamuğumuzu 16 Mart"ta ektik. İlk başlarda mevsimsel olarak erimeler oldu ama biz pamuğumuzu kurtardık. Biz sezonun ilk pamuğunu Söke"nin adını duyurmak istiyoruz. Bizim için önemli olan sembolik pamuğu üretmek, parası önemli değil. Pamuk denilince akla Söke geliyor ve ilk üretici olmanın mutluluğu bize yetiyor”dedi.
“TARİŞ"E DEĞİL TÜCCARA VERECEĞİZ”
Genç üretici İsmail Özdemir sezonun ilk pamuğunu TARİŞ"e değil tüccarca vereceklerini söylüyor, ”Büyüklerimizden hep duyardık, pamuk hasat sezonunda TARİŞ"in önünde kilometrelerce kuyruk oluşurmuş. Fakat TARİŞ son yıllarda bize güven vermiyor. Biz de pamuğumuzu tüccara vereceğiz” derken, dede İsmail Özdemir de sezonun ilk pamuğunu TARİŞ"e vereceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.