Asırlık çınarlara sahip çıkılıyor

Asırlık çınarlara sahip çıkılıyor

Asırlık çınarlara sahip çıkılıyor


Gerçek Gazetesi
Aydın"da yürütülen “Ege"nin İncisi Yaşlı Çınarlara Vefa” projesi kapsamında, 102 yaşındaki Kamil Tokgöz evinde ziyaret edildi.
Aydın Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Aydın Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk İl Sağlığı Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"nın destek verdiği “Ege"nin İncisi Yaşlı Çınarlara Vefa” projesi tüm hızıyla devam ediyor.
Aydın Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü"nün hazırladığı proje kapsamında son olarak Efeler ilçesine bağlı Dalama Mahllesi Yıldıztepe Mevkiinde ikamet eden 102 yaşındaki yaşlı çınar Kamil Tokgöz evinde ziyaret edildi. Doğduğu 1912 yılından bu yana Türkiye"de yaşanan gelişmelerin canlı şahidi olan asırlık çınar, Aydın Valiliğinin öncülüğü ve önderliğindeki kurumları yaşadığı evde ağırladı.
Ziyarete katılan yetkililer, Kamil Takgöz"ün daha iyi şartlarda bakılabilmesi için huzurevine yerleştirilmesini teklif etti. Oturduğu ev yaşanamaz ve kullanılmaz durumda olmasına rağmen ne yaşlı çınar Kamil Tokgöz, ne de torunu ve eşi huzurevine gitme fikrine sıcak bakmadı. İmkanları ölçüsünde ömrünün sonuna kadar evinde yaşamaya devam edeceğini ifade eden Tokgöz, “Devletim ve milletim sağ olsun bu bana yeter” dedi.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.