Eğitim Sendikaları’ndan kadrolaşmaya karşı ortak tepki!

Eğitim Sendikaları’ndan kadrolaşmaya karşı ortak tepki!

Eğitim Sendikaları’ndan kadrolaşmaya karşı ortak tepki!


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Eğitim-Sen Söke Temsilciliği, Türk-Eğitim Sen Söke Şubesi ile Eğitim-İş Söke Şubesi, eğitim alanında kadrolaşma ve eğitim yöneticilerinin değerlendirilmesi konularına ilişkin ortak basın açıklaması düzenlediler.
25 Ağustos Pazartesi günü saat 16.00 da Söke Öğretmenevi önünde “Kitlesel Basın Açıklaması"nda bulunacaklarını belirten Eğitim-Sen Söke Temsilcisi Hayri Yaptarerek,, Türk-Eğitim Sen Söke Şubesi Başkanı Nihat Çiftçi ile Eğitim-İş Söke Şubesi Başkanı Abdullah Divarcı yayınladıkları ortak deklarasyonda önemli hususlara dikkat çektiler.
AK Parti Hükümeti"nin her alanda olduğu gibi eğitim alanında kadrolaşmak için, Türkiye genelinde olduğu gibi Söke"de de eğitim yöneticilerinin değerlendirilmesinde karanlık yüzünü gösterdiğine ve eğitim yöneticilerinde bir kıyıma imza atıldığının ifade edildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi; >> Haberi “Yönetici atamalarında en demokratik yöntemleri kullanacağım diyen AKP iktidarı, önce Söke İlçe Milli Eğitim Müdürünün ve şube müdürlerinin yerlerini değiştirmiş ve AKP Söke İlçe Örgütü gibi çalışacak bir yapılanmaya gitmiştir. AKP Söke İlçe Örgütü"nün talimatları doğrultusunda çalışan Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü, eğitim yöneticilerinin görev sürelerinin uzatılmasına ilişkin değerlendirmede, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü"nün yayınladığı genelgeyi de hiçe sayarak hukuk tanımazlığını göstermiştir. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü"nün yazısında, tayini çıkan eski şube müdürlerinin eğitim yöneticilerini değerlendireceği açıkça belirtilmesine rağmen, eski şube müdürlerinin ismi eğitim yöneticilerinin değerlendirilmesinde olmasına rağmen bu isimleri silmiş ve Söke"deki eğitim yöneticilerini hiç tanımayan yeni atanmış şube müdürlerinin isimlerini yazmıştır. Yeni atanan şube müdürleri de hiç tanımadıkları eğitim yöneticilerini değerlendirirken, Söke AKP ilçe örgütünün ve yandaş sendikanın talimatlarını yerine getirmişler ve ne kadar yandaş olduklarını göstermişlerdir.
Yaşanan bu hukuksuzlukların sonucunda yapılan değerlendirmede, Söke"de 31 eğitim yöneticisinden, 15 eğitim yöneticisine siyasi kayırmacılığın, siyasi kadrolaşmanın sonucu olarak yeterli puan verilmemiştir.
Bu siyasi kayırmacılık ve siyasi kadrolaşma değilse, bu eğitim yöneticilerinin hangi olumsuzluğu, hangi soruşturması veya eksikliği üzerinden yeterli puan verilmemiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürü hangi kritere göre hangi liyakat ilkelerine ve hangi en demokratik yöntemlere göre bu puanlamayı yapmıştır. Daha önce Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapmış bir eğitim yöneticisi ile eğitimde kalite yönetimi uygulamaları yarışmasında Aydın ilinde birinci Türkiye genelinde üçüncü olan ve iki ay önce Milli Eğitim bakanın elinden başarı belgesi alan, Milli Eğitim Bakanının takdir ettiği eğitim yöneticisini Söke ilçe milli eğitim müdürü beğenmiyor ve yeterli puan vermiyorsa, bu siyasi kayırmacılığın, siyasi kadrolaşmanın bir sonucu değilse ya nedir takdiri Söke Kamuoyuna bırakıyoruz. Şunu da belirtmek isteriz ki bu hukuksuzluklara imza atan Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü, ödül törenine Ankara"ya başarı belgesini alan eğitim yöneticisi ile birlikte gitmiştir.
Eğitim yöneticileri değerlendirme sonuçları sonucunda görevden alınan, görev süresi uzatılan ve yeni atanan okul müdürlerine baktığımızda, bugüne kadar görülmemiş yaygınlıkta, tarihin en büyük tasfiye operasyonu ve siyasal kadrolaşma girişimi ile karşı karşıya olduğumuz açıktır. Türkiye çapında başta Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş üyesi okul müdürleri olmak üzere, yandaş sendika üyesi olmayan okul müdürlerinin çok büyük bir bölümü görevden alınmış, beklenildiği gibi yandaş sendikanın üyelerine alan açılmıştır.
Yandaş sendika üyesi olmayanların önemli bir bölümüne 75"in altında puanlar verilerek bulundukları eğitim kurumlarında görev yapmaları engellenmiştir. Bazı üyelerimize dalga geçer gibi 69-70 puan verilirken, yandaş sendika üyelerine yüksek puanlar verilmiştir. İller genelinde yapılan değerlendirme sonuçlarına bakıldığında özellikle yandaş sendikaya üye olmayan okul müdürlerinin tek tek belirlenerek görevlerine son verilmiş olması ve çok az sayıda üyemizin müdürlüğe devam edecek olması, eğitim yöneticilerine yönelik olarak yapılan değerlendirmenin ne kadar “objektif” olduğunu gözler önüne sermektedir.
Büyük bölümü girdiği sınav sonucunda yönetici olarak atananların görevine son verilirken, yerlerine siyasi iktidardan torpilli yandaş sendika üyeleri atanarak eğitim kurumları siyasi iktidarın “arka bahçesi” haline getirilmek istenmekte ve bu bahçede farklı renklere asla yer verilmemektedir.
Değerlendirme sürecinde üyelerimize yönelik “sendika değiştirme” yönünde tekliflerde hatta şantajlarda bulunarak baskı uygulanmıştır. Kimi eğitim kurumu müdürleri bu baskılara boyun eğmek durumunda kalmıştır.
Baskıyla sendika değiştirmeye zorlayan ve yandaş sendika üyesi olan kimi eğitim kurumu müdürlerinin yüksek puanlar aldıkları tarafımızdan tespit edilmiştir.
Başından sonuna, paralel yapı operasyonu adı altında, tamamen paralel yapı tarafından, siyasal kadrolaşma operasyonu olarak gerçekleştirilen eğitim yöneticilerinin değerlendirilmesi ve görevlendirilmesi uygulamaları, hukuktan, adaletten ve objektiflikten tamamen uzak, adrese teslim görevlendirmeler yapılarak hayata geçirilmiştir. Siyasi iktidarın en temel hukuk kurallarını çiğneyerek uyguladığı yönetici atama girişimleri birer birer yargıdan dönecektir.
Sendikalarımız objektiflikten ve hakkaniyetten uzak bir şekilde yapılan değerlendirmeler sonucunda görevleri sona erdirilen okul müdürlerine verilen puanların iptaline karar verilmesi istemiyle dava hazırlıklarına başlamıştır. Sendikalar olarak, somut hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan, tamamen soyut ve politik değerlendirmelerle düşük puanlar verilerek üyelerimizin yöneticilik görevine son verilmesine asla seyirci kalmayacak, bu konuda her tür hukuksal ve örgütsel mücadeleyi yürütecektir.
Bu hukuksuzluğa karşı sesimizi duyurmak için 25 Ağustos Pazartesi Saat 16.00 da Söke öğretmenevi önünde yapacağımız “KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASINA” Tüm halkımızı çağırıyor. Saygılar sunuyoruz“

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.