Bayraktar, “Kurban Bayramı’nda sıkıntı görünmüyor ama...”

Bayraktar, “Kurban Bayramı’nda sıkıntı görünmüyor ama...”

Bayraktar, “Kurban Bayramı’nda sıkıntı görünmüyor ama...”

Gerçek Gazetesi
Yılmaz ÖMEZ
Söke Ziraat Odası"nı ziyaret eden Türkiye Ziraat odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuraklıktan pamuğa, incir ve üzümde prim beklentisinden besiciliğe kadar birçok konuya dikkat çekti, alınması gereken önlemler hakkında ilgili bakanlıklarla koordine içerisinde olduklarını söyledi.
Bayraktar, et besiciliğinde girdi maliyetlerinin yüksek olmasına rağmen besicinin kesimde sıkıntı yaşadığına vurgu yaparak,”Ramazan ayı içerisinde hayvan ithalatı söz konusuydu. Ancak biz fiyatların üretici bazında yüksek olmadığına dikkat çektik ve ramazan ayı içerisinde ithalatın önüne geçtik. Şu anda Kurban bayramında da ithalat görünmüyor. Fakat bizim besiciliği ayakta tutmamız için süt besicisini mutlaka desteklememiz ve ayakta tutmamız gerekir. Yani anası varsa dana"sı da vardır. Siz fiyatta istikrar sağlayamaz ve her 4 yılda bir süt sığırlarını kesime gönderirseniz, et besiciliğine de darbe vurursunuz.
Besicilikte dalgalanmanın yaşanmaması için büyük uğraşlar sonucu yasalaşmasını sağladığımız Et ve Süt müdahale kurumunun Ülke genelinde alımlara başlayarak, müdahale vazifesini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.
Bayraktar, ”Süt hayvancılığını önemsiyoruz. Et ve Süt Müdahale Kurumu"nun yasalaşmasını sağladık. Şimdi bu kurum resmi bir prosedür kazandı. Hazineden kaynak bekliyoruz. Böylece Ülke genelinde süt alımına başlanılmasıyla birlikte, süt üretimine de istikrar gelecek. Sütte fiyat düştüğü zaman kurum, hedef fiyatı ile piyasaya müdahale edecek ve fiyatta istikrar sağlanacak. Bununla birlikte de süt hayvanı kesilmeyecek. Yine bununla birlikte besi hayvancılığı da ayakta kalır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.