Söke’nin organik zeytinyağına

Söke’nin organik zeytinyağına

Söke’nin organik zeytinyağına yurtdışından talep artıyor


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke Ticaret Odası Meclisi ve yönetim kurulu üyeleri, Söke"de sızma zeytinyağı üretimi ve ihracatı yapmakta olan, organik belgeli soğuk sıkım ile imal edilen ürünleriyle Ulusal Natural Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması"nda 2012"de 2."lik, 2013-2014"de altın madalya alan Oliva Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi"ne ziyarette bulundular.
Firmanın yapmış olduğu başarılı çalışmalar ve yurtdışı pazarına açılmasından duyulan memnuniyetin dile getirildiği ziyarette Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya, Söke Ticaret Odası Meclis Başkanı Behlül Er, Söke OSB Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Üzüm ve Söke Belediye Meclis Üyesi Haluk Kutlay da hazır bulundu.
Söke-İzmir Karayolu üzeri Gaye Sanayi Sitesi Karşısı"nda bulunan zeytinyağı fabrikasında kendi ürettikleri organik zeytinyağının 2. ihracatını gerçekleştiren firma yetkilileri, Almanya"dan sonra Rusya"ya da ilk parti olarak 10 ton zeytinyağı gönderdiler.
“ABD"YE VE ÇİN"E DE İ
HRACAT
GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Söke"den elde ettikleri organik zeytinyağının yurtdışına açılmasını sevindirici bir gelişme olarak niteleyen firma yetkilisi Servet Altay, “Saf hakiki zeytinyağımıza yurtdışından rağbet gün geçtikçe artıyor. Daha önce ağırlıklı olarak Almanya"ya ihracat yapıyorduk. Önümüzdeki günlerde 10 ton Çin"e ihracat gerçekleştireceğiz. ABD"ye de 3.5 tonluk bir rezerv ayırmış durumdayız. Rusya"daki alıcıların hedefi 250 ton zeytinyağı ihraç etmek” diye konuştu.
“SENEYE JAPONYA, DUBAİ
VE ABD"DEKİ
YARIŞMALARA
KATILACAĞIZ”
Organik muhafaza özellikli cam şişe ve tenekelerde gönderilen 10 tonluk zeytinyağından sonra Rusya"dan 2. siparişinde hazır olduğunu sözlerine ekleyen Altay, Ulusal Zeytinyağı Yarışması"nda üretimdeki 4. yıllarında 2."lik ve bu yıl içinde altın madalya kazandıklarının altını çizerek, “Biz bu yağımızla yurtdışındaki hangi yarışmaya katılırsak katılalım altın madalya alırız. Bu sene hedefimiz Japonya, Dubai ve ABD"deki yarışmalara katılmak. Almanya"ya fason üretim olarak gönderdiğimiz ilk 1000 yağ arasında ilk 50"ye girdik. Günlük toplanan zeytinlerden aynı gün yüzde yüz soğuk sıkım yapıyoruz. Ürettiğimiz zeytinyağı krom borulardan krom tanka ışık görmeden soğuk ortamda dinlenmeye bırakılıyor. Zeytinyağının şifasını barındıran antioksidan bizim ürettiğimiz yağlarda yüzde 90"dır” dedi.
“İSTANBUL
PİYASASINDA DA
SÖZ SAHİBİYİZ”
Geçtiğimiz günlerde Almanya"dan gelen özel bir alıcıya tenekesini 120 milyon TL"den satışa sunduğunu belirten Altay, “Bunu Söke"de bu fiyata satmamız elbette mümkün değil. Biz iç pazardan çok yurtdışında ürünümüzün kalitesini kabullendirmeyi hedefliyoruz. Ancak İstanbul piyasasında da söz sahibiyiz. Organik günlük taze sıkımın değer farkını insanlarımız tam olarak bilmiyor.
Kolestorol düşürülmesi, Kemik gelişiminden, damar sertliğinin giderilmesine kadar organik zeytinyağının çok büyük faydaları var” şeklinde konuştu.
“İHRAÇ EDİLEN
ZEYTİNYAĞIMIZ, ECZANE VE
MASAJ SALONLARI İÇİN”
Rusya"ya ihraç ettikleri 10 tonluk organik zeytinyağının çoğunluğunun eczanelerde satılacağını belirten Altay, “Bir kısmı da masaj salonlarında kullanılacak. Ürettiğimiz zeytinyağını elinize sürdüğünüzde yaklaşık 1 dakika içinde kaybolduğunu görürsünüz. Kötü yağ kaybolmaz. Yağın kaliteli üretimi ve stoklanması çok önemlidir. Zeytinyağımızı Rusya"da ilaç gibi içiyorlar sadece yemeklik kullanım için değil. Dün Rusya"daki alıcılarımız gönderdiğimiz zeytinyağını dener denemez satış protokolü imzaladılar. Ürünümüzün kalitesi tescilli olması Pazar konusunda daha geniş bir alana yayılmamızı mümkün kılıyor” dedi.
“ORGANİK ZEYTİNYAĞIMIZI
MARKALAŞTIRMALIYIZ”
Firmanın yurtdışı pazarına açılmasından ve Ulusal Natural Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması"ndaki altın madalya başarısından ötürü duydukları memnuniyeti dile getiren Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya, “Firmanın ürettiği ürünlerle ilgili bir paket yapıp ülke içi ve dışına tanıtmayı düşünüyoruz. Akhisar"ın zeytiniyağını herkes biliyor ama bizim Söke"nin zeytini tamamen organik olmasına rağmen bilen yok, markalaşamadık. Hem zeytinyağımızı ve pamuğumuzu bunun yanında sembolik olsa da Söke Çizmesi"nin tanıtımı için girişimlerde bulunmayı hedefliyoruz. Zeytinyağı katma değeri yüksek bir ürün. Bunu ihraç ederek, zincir mağazalarda perakende olarak gözükmesini ve herkesin bilmesini istiyoruz. Söke Ticaret Odası olarak firma yetkililerimizin yanındayız ve her türlü desteğe de hazırız” diye konuştu.
“VERİLECEK OLAN
10 MİLYON TL KREDİ,
HİBE DEĞİL BORǔ
Daha sonra Söke OSB"den bir yer almayı düşündüklerini belirten firma yetkilisi Servet Altay ile konuşan ve aynı zamanda Söke OSB Yönetim Kurulu Üyesi olan Reşat Anya, firmanın yer talebinin olumlu bir gelişme olacağını kaydederek, “Söke OSB bu bölge için bir şans. Deniz, hava, tren yolu güzergahında bulunuyor. Söke"nin coğrafi olarak birçok olumlu özelliği mevcut. Bir başka il ve ilçelerdeki OSB"ler, Söke OSB kadar şanslı değil. Biz biraz geç kaldık, kamulaştırma alanımızın az olması gibi konular söz konusuydu. Geçtiğimiz günlerde kredi çıktı. Ancak bu para hibe değil faiziyle geri ödenecek para. Kamuoyunda hibe olduğu yönünde bir algı ortaya çıkmış bu doğru değil” dedi.
Yapılan konuşmalar ile karşılık görüş alışverişlerinden sonra fabrika üretim sahası içinde oluşturulan organik zeytinyağı tanıtım standının önünde poz veren Başkan Anya ve beraberindekiler, firma yetkilileri Servet ve Bülent Altay"a çalışmalarında başarılar dilediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.