Kalınomuz'a darbe üstüne darbe

Kalınomuz'a darbe üstüne darbe

Büyük Kurultay Delegeleri de sırt çevirdiYönetim bugün yarın düşebilir

Gerçek Gazetesi
Durmuş TUNA
Yersiz çıkışlarıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) camiasının tepkisini çeken CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz zor günler geçiriyor. Aydın İli'nin 15 ilçe teşkilat başkanının ortak deklarasyonla eleştirdiği Kalınomuz bir darbe de Büyük Kurultay Delegelerinden yedi. Yönetimde yaşanan istifalarla sıkıntılı günler yaşayan Kalınomuz'un, biraz olsun moral bulmak için attığı adım da fos çıktı. CHP"nin Genel Başkanlık seçiminde oy kullanacak Büyük Kurultay Delegeleri, Barkan Kalınomuz"un toplantı çağrısını kabul etmediler. 25 Ağustos Pazartesi günü (bugün), saat 12:00'de Büyük Kurultay Delegeleri ile yapılacağı duyurulan toplantı böylece gerçekleşmemiş oldu. Toplantı iptali Kalınomuz tarafından çekilen mesajla duyuruldu.

CHP Aydın İl Yöneticilerinin büyük çoğunluğunun, CHP Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin ve CHP Aydın İlçe Teşkilat Başkanlarının desteğini alamayan Kalınomuz son darbeyle kaderiyle baş başa kalmış oldu. Darbe üstüne darbe yaşayan Kalınomuz yönetiminin bugün yarın düşebileceği de gelen bilgiler arasında.

Geçtiğimiz hafta sonu istifalarla sarsılan CHP Aydın il başkanı Barkan Kalınomuz, dün de Semra Konaklı ve Nihal Güzel"in istifa kararı aldıkları ve istifalarını gönderdikleri haberleriyle şok yaşadı. Haftaya istifa haberleriyle başlayan Kalınomuz için geri sayım adeta başlamış oldu. Her iki yöneticinin de istifalarının CHP İl Başkanlığına ulaşması halinde tüzük gereği CHP Aydın İl Yönetimi düşmüş olacak. Son istifalarla istifacı sayısı 27 olacağından ve 40 kişilik yönetimin üçte ikisi istifa ettiği için, Barkan Kalınomuz dönemi resmen bitmiş olacak. Bilindiği gibi; Kalınomuz"la görüş ayrılığı yaşadıklarını belirten İl Yönetim Kurulu"nun asil ve yedek 22 üyesi daha önce istifa etmişti. Üç üyenin de çeşitli nedenlerle daha önce üyelikleri düşmüştü. Yedek üyesi kalmayan il yönetimi böylece 13 kişi kalmış olacak. Parti tüzüğünde, “kurul üyelerinin sayısı, üye tamsayısının üçte ikisinin (2/3) altına inerse Başkan ve Kurul, yedekleriyle birlikte düşmüş olur” denildiği için CHP Aydın İl Yönetimi düşmüş olacak.

İstifa eden yönetim kurulu üyelerinin isim listesi:

Fatih Akkentli, Süleyman Bülbül, Mustafa Demirok, Memiş Dinç, Hüseyin Gündüz, Seray Karakoz, Nurten Karamanlı, İhsan Kaya, Mevlüt Kenar, M. Remzi Uğur, Işıl Yıldıran, Özkan Aksoy, Hüseyin Aymak, İbrahim Süngü, Kemal Vardarlı, Feryal Gümüş, Erdoğan Şahin, Engin Keder, İlhan Güvenç, Zuhal Yaşasın, Şengül Sakal, Yeliz Arasan, Mehmet Yavuz, Edibe Dura (çift partiye üyelikten düşürüldü), Mahmut Durmaz (vefat dolayısıyla düşürüldü). Semra Konaklı ve Nihal Güzel"in istifa dilekçeleri CHP İl Başkanlığına henüz ulaşmadı.

İKİ İSTİFA İL BAŞKANLIĞINA ULAŞIRSA NE OLACAK?

Tüzüğün D maddesine göre; "İl ve ilçe yönetim kurulu üyeliklerinde boşalma olduğunda, yedekleri ile doldurulur. Bütün yedeklerin çağrılmasından sonra kurul üyelerinin sayısı, üye tamsayısının üçte ikisinin (2/3) altına inerse ya da asıl üyeliklerde aynı gün içinde yarıdan fazla boşalma olursa, Başkan ve Kurul, yedekleriyle birlikte düşmüş olur. Bu hallerde Merkez Yönetim Kurulu, 44. madde uyarınca olağanüstü kongre yapmak üzere geçici kurul atar. (26.02.2012 tarihli 16. Olağanüstü Kurultay kararıyla değişik) denilmekte. Bu durumda iki yöneticinin de istifaları İl Başkanlığına ulaşırsa, tüzüğe göre; İstifaların parti genel merkezine bildirilmesinin ardından tüzük gereği 45 gün içinde olağanüstü genel kurula gitmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.