‘İyi Tarım Uygulamaları’ hakkında bilgi aldılar

‘İyi Tarım Uygulamaları’ hakkında bilgi aldılar

‘İyi Tarım Uygulamaları’ hakkında bilgi aldılar


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Sökeli narenciye üreticileri iyi tarım uygulamaları hakkında bilgilendirildiler.
Söke Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı İsmail Akıntürk ve yönetim kurulu üyeleri, FRG Uluslarası Belgelendirme, Denetim ve Eğitim firmasınca iyi tarım uygulamalarına ilişkin bilgilendirildi.
Söke Narenciye Üreticileri Birlik Ofisi"nde gerçekleşen bilgilendirme toplantısında FRG firmasının tarım danışmanı Handan Güven, iyi tarım uygulamalarına ilişkin Başkan Akıntürk ve yönetim kurulu üyelerine güvenli gıda tüketimi için gıdaların güvenle üretilmesi hususuna dikkat çekerek iyi tarım uygulamalarının tüketicilere ve üreticilere sağladığı faydalardan bahsetti.
İyi tarım uygulamalarının iç ve dış pazarda tercih edilme sebebi olduğunu belirten Güven, “İyi tarım uygulamaları eşit rekabet şartlarında önde olmanın yanısıra, perakendecilerle nitelikle anlaşma sağlamımıza ve kaliteli ürün yetiştiriciliğinin yaygınlaşmasına neden olur. Yine uzun vadede üretim maliyetlerinde düşüş, dolayısıyla karda artış imkanı ve üretimde çalışan kişilerin güvenliğini ve refahını temin eder” diye konuştu.
Tüketicilerin direkt tükettikleri tarımsal ürünler başta olmak üzere, satın aldıkları tüm gıda ürünlerinin güvenliğinden emin olmak istediğini belirten Güven, “Bu bilinçle gerek doğrudan tarımsal ürünlerin, gerekse işlenmiş gıdaların güvenle üretildiğinin garantisini tüketicilere sunabilmek için, birtakım sistemler ve standartların oluşturulması ihtiyacı kaçınılmazdır” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı"ndan 2010 yılında İyi Tarım Uygulamaları Yönetmeliği(İTU) çerçevesinde kontrol ve sertifikasyon kuruluşu olarak yetki aldıklarını da değinen Güven, “Biz ürün belgelendirme konusunda akredite bir kuruluşuz. Bireysel ve grup sertifikasyonu ile ürettiğiniz ürünleri belgelendirerek iyi tarım uygulamalarının daha da yaygınlaşmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan bilgilendirmeden sonra Söke Narenciye Üreticileri Birliği için grup sertifikasyonu alımı hakkında firma temsilcileri ile istişare yapan Birlik Başkanı Akıntürk, ilerleyen süreçte ürettiklerini ürünün güvenli statüde kabul görmesi için sertifikasyonun şart olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.