Yeniusta, “Tüm çabaları boşa çıkacak”

Yeniusta, “Tüm çabaları boşa çıkacak”

Yeniusta, “Tüm çabaları boşa çıkacak”

Gerçek Gazetesi
AK Parti Söke İlçe Başkanı Abdullah Yeniusta ve yönetim kurulu üyeleri parti binasında basın toplantısı düzenledi.
Yeniusta açıklamalarında kendisini parti üstünde gören kişilerin menfaatleri için AK Parti"nin adını kullanmalarını "paralel yapılanma" olarak itham etti. Düzenlenen basın toplantısında önemli konulara temas eden Başkan Yeniusta, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Açıklamalarında hali hazırda hiçbir şekilde görev, sorumluluk ve sıfatı olmayan, kişisel kaygı, siyasi rant peşinde koşan kişilerin, basın yolu ile parti adını kullanmalarını kabul edilemez bulan Başkan Yeniusta, bu gibi tutum ve hareketleri paralel teşkilat yapılanması olarak niteleyerek hedeflerine ulaşamayacaklarının altını çizdi.
Konuşmasına Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Recep Tayyip Erdoğan"ın 28 Ağustos"ta görevine başlayacağını belirterek başlayan Başkan Yeniusta, “Millet ve Hizmet odaklı siyaset anlayışı ile hareket eden, Millete Hizmeti Hakka hizmet olarak gören kadrolar, Ülkemizi 2023 hedeflerine taşımak için aynı kararlılıkla uyum içerisinde çalışmaya şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceklerdir. Bu anlayış ve temenniyle halk tarafından ilk kez seçilmiş olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan"a yeni görevinde başarılar diliyor, Ülkemiz ve Milletimiz için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah"tan niyaz ediyoruz” dedi.
“PARTİMİZİN OYORANLARI YÜKSELEN BİR TREND YAKALADI”
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Söke"nin % 30,50 oy oranı ile katkıda bulunduğunu belirten Yeniusta, “Katılım oranının % 79 lara ulaştığı İlçemizde adayımız Recep Tayyip Erdoğan 20.193 oy almıştır. Diğer 14 partinin desteklediği aday Belediye seçimlerine göre alınan sonuçlar baz alındığında 10.000 oy eksilterek 39.277 oy almıştır. Söke İlçemizde katılım oranının %79"lara gerilediği bu seçimlerde 20.000"in üzerinde oy alınmıştır. Partimizin oy oranları göz önüne alındığında yükselen bir trend yakaladığımız ve ileride yapılacak seçimlerde Teşkilat çatısı altında birlik ve beraberlik içerisinde, azim ve kararlılıkla çalışılması durumunda Söke"de başarının yakalanabileceği net bir şekilde görülmektedir. AK Parti Söke İlçe Teşkilatı olarak aynı azim ve kararlılıkla, Parti disiplini içerisinde ve partimizin ilkeleri doğrultusunda bundan sonrada çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.
“ÜLKEMİZİN KUTLU YÜRÜYÜŞÜ HEDEFE ULAŞACAKTIR”
Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu"nun liderliğinde Adalet ve Kalkınma Partisi"nin bugüne kadar yaptığı hizmetleri bundan sonraki dönemlerde de aynı ilkelerle, aynı çalışma azim ve kararlılığıyla sürdüreceğine değinen Yeniusta, “2023 hedeflerine doğru koşmakta olan Ülkemizin bu kutlu yürüyüşü hedefe ulaşacaktır. Bu kutlu yürüyüşü engellemeye çalışacaklar bilsinler ki karşılarında AK parti kadroları omuz omuza olacaktır. Yapılacak olağanüstü kongremizin Ülkemize, Milletimize hayırlar getirmesini şimdiden Yüce Allah"tan niyaz ederiz” dedi.
“SİYASİ RANT PEŞİNDE KOŞANLARIN AÇIKLAMALARI
KABUL EDİLEMEZ!”
22 Ağustos"da sosyal medyadaki "AkSöke" isimli resmi sayfadan kamuoyuna yapılan açıklamayı hatırlatan Yeniusta, AK Parti"nin genel başkanını resmi olarak temsile yetkili olan kişinin kendisi, yetkili kurumun ise AK Parti Söke İlçe Teşkilatı olduğunu vurgulayarak, “Daha önceki dönemlerde değişik konumlarda görev yapmış olan, hali hazırda hiçbir şekilde görev, sorumluluk ve sıfatı olmayan, kişisel kaygı, siyasi rant peşinde koşan kişilerin, basın yolu ile partimizin adını kullanarak, partimiz adına açıklama yapmaları kabul edilemez. Bu tutum ve davranışlar Parti teamüllerimize aykırılık teşkil etmektedir. Yapılan bu açıklamalar partimize ve teşkilatımıza zarar vermektedir” ifadelerini kullandı.
“TEŞKİLATI YIPRATMAYA YÖNELİK TÜM ÇABALARI
BOŞA ÇIKACAKTIR”
AK Parti"nin kuruluşundan bugüne 13 yıllık süre içerisinde Söke"de 11 İlçe Yönetimi"nin değiştiğini belirten Yeniusta, “Şu an ki İlçe Teşkilatı 12. İlçe Teşkilatıdır. Daha önceden görev alan değişen ve değişmek zorunda kalan İlçe Yönetimleri bu ve benzeri tutum ve davranışlar ile yıpratılmıştır. İlçe yönetimlerinin kendi güdümünde hareket etmesini isteyen, Parti erkini kendileri dışında başkalarının kullanmasına tahammül edemeyen, Parti Teşkilatlarından ve diğer üyelerden kendilerini üst düzeyde gören, Partimizin menfaatlerini değil kendi menfaatlerini ön planda tutan, aşırı kibirli ve hırslı güruhun Partimiz disiplinine, teamüllerine ve Tüzüğüne aykırı tutum ve davranışları sonucunda İlçe yönetimleri değişmek zorunda kalmıştır. Önceki dönemlerde yaptıkları ve alışkanlık haline getirdikleri üzere kişilere siyasi menfaat ve görev vaat ederek, bazı kişileri kullanarak İlçe Teşkilatı"nı yıpratmaya ve değişmesini sağlamaya yönelik çabaları boşa çıkacaktır” dedi.
“PARTİ İÇİNDE PARALEL YAPILANMAYA İZİN VERİLEMEZ”
Kendilerini Teşkilatların üzerinde gören bu kişilerin herhangi bir şekilde İlçe Teşkilatlarını değiştirme, görevden alma, görev verme yetkisi bulunmadığını da sözlerine ekleyen Yeniusta, “Partimizde görev ve yetki; Genel merkezin görevlendirmesi ya da İlçe Kongresinde delegeler tarafından seçilmek suretiyle kazanılır. Eski Türkiye"de kalması gereken, Söke Kamuoyunca çok iyi bilinen bu tutum ve davranışları sürdüren kişilerin söylem ve eylemleri İlçe Teşkilatı"nın görevini yapmasını engelleyemeyecektir. Kendilerini parti üstü, imtiyazlı, seçkin olarak gören bu kişilerin tutum ve davranışları partimize ve Söke"mizin çıkarlarına zarar vermektedir. Parti içerisinde Paralel bir yapılanmaya izin verilemez. AK Parti Söke İlçe yönetimi dimdik ayakta ve görevinin başındadır. Parti Tüzüğüne, teamül ve prensiplerine aykırı hareket edenler hakkında Tüzüğümüzün ilgili maddeleri uyarınca işlem yapılacaktır. Bu hususta hiçbir kimseye imtiyaz tanınmayacaktır” şeklinde konuştu.
Yeniusta açıklamalarını şu ifadelerle noktaladı; “Sökemizi seven, Partimize gönül vermiş olan tüm gönüldaşlarımızın bundan sonraki süreçte çok daha dikkatli ve duyarlı, Parti prensiplerine uygun hareket etmelerini bekliyoruz. Sökemize hizmet etme konusunda Partimize üye olsun olmasın tüm Sökeli hemşirelerimizin, Sökemizin ve halkımızın yararına olacak her türlü fikir, görüş, öneri, tenkit, dilek, temenni ve tavsiyelerine açık olduğumuzun ve bu hususta hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızın bilinmesini kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız”
Söke"de 51 kaçak göçmen yakalandı
Gerçek Gazetesi
Söke"de geçtiğimiz günlerde Büyük Menderes Nehri'nin Ege Denizi ile buluştuğu Kafa Bölgesi'nde yakalanan 31 kaçak göçmenin ardından, önceki gece de 51 kaçak daha umut yolculuğuna çıkmadan yakalandı.
Edinilen bilgiye göre; insan taciri şebeke tarafından yasa dışı yollardan Avrupa"ya götürülmek vaadi ile kandırılan 39"u Afgan, 16"sı Suriyeli olan toplam 51 kaçak göçmen; jandarma ekiplerinin dikkati sayesinde fark edilerek olası bir deniz faciasından kurtarıldılar.
Mültecilerin kendilerini yunan adalarına geçirmek için organizatör elamanları beklerlerken karşılarında Söke İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerini buldular. Kaçak göçmenlerden bazıları yakalanma korkusundan korkup çevreye saklanırlarken, jandarma ekiplerinin arama çalışmalarının ardından tümü yakalanarak göz altına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.