Toyran: “Yer tahsisinde bulunmamız mümkün değil!”

Toyran: “Yer tahsisinde bulunmamız mümkün değil!”

Toyran: “Yer tahsisinde bulunmamız mümkün değil!”

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem"in “Belediye tarafından yeni kent meydanında yer tahsisi yapılması halinde derhal Söke"nin yeni Hükümet Konağına başlanacak” sözleri üzerinden açıklamada bulundu.
Geçtiğimiz günlerde AK Parti"nin 12 yıllık süreçte Söke"ye yaptığı yatırımlara ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Söke Belediyesi"nin yeni kent meydanında yer tahsisinde bulunması halinde yeni Hükümet Konağı"na başlanacağını belirtmişti. Hazırladıkları proje içerisinde Söke Otogarı"nın bulunduğu noktayı kapsayan alanda Kent Meydanı olması için çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Toyran, söz konusu alan dahilindeki mülkiyetin tamamının Söke Belediyesi"ne ait olmadığından şu an için yer tahsisinde bulunmalarının mümkün olmadığını söyledi.

“KISA DÖNEMDE UYGULAMAYA GEÇME ŞANSIMIZ YOK”
Kent Meydanı olarak belirlenen alanın Söke Otogarı"nın bulunduğu noktayı ve arkasını kapsadığını belirten Başkan Toyran, “Otogar alanı şu anda Büyükşehir Belediyesi"ne geçti. Arkasındaki mülkiyetin tamamı da Söke Belediyesi"nde değil. Şu anda kent meydanında kısa dönemde uygulamaya geçme şansımız yok. Fakat hazırlanan projeler içerisinde orasının Kent Meydanı olması ile ilgili çalışmalarımız var” diye konuştu.

“YER TAHSİSİ YAPMAMIZ ŞU AN İÇİN MÜMKÜN DEĞİL”
Kamu kurum ve kuruluşlara yer tahsisi için daima gerekli hassasiyeti gösterdiklerinin altını çizen Başkan Toyran, “Hükümet Konağı"nın yenilenmesi aşamasında da mevcut olan arsamız varsa yer tahsisi konusundan kaçınmayacağımızın bilinmesi isterim. Geriye dönük bakacak olursak yer tahsisinde bulunduğumuz birçok örnek var. En son Kaymakamlık Lojmanı"nın yapımı Söke Belediyesi"nin yer göstermesi ile gerçekleşmiştir. Belediye"ye bu şekilde talep geldiğinde elindeki imkanları sonuna kadar kullanıp yardımcı olacaktır. Şu aşamada Hükümet Konağı için yer tahsisi yapmamız mümkün değil çünkü söz konusu kent meydanının mülkiyetinin tamamı bizde değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.