İncir alım fiyatları açıklandı

İncir alım fiyatları açıklandı

İncir alım fiyatları açıklandı

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke Tariş İncir Kooperatifi Başkanı Yusuf Ene, incirdeki avans fiyatların açıklandığını belirterek her an için yükselme ve düşme olabileceğini de sözlerine ekledi.
Geçen sene A4 malı kuru incirin(kilodaki adeti 51-55) 4.40 TL iken bu sezon 5.40 TL olarak açıklandığını söyleyen Başkan Ene, “Geçen seneye göre arada 1 TL"lik fiyat farkı var. Bu sene rekolte düşük olduğu için tatmin edici bir rakam değil. Ancak bu avans fiyat olduğu için yükselme ve düşme imkanlarını da göz önünde bulundurduğumuzda beklentimizin bu olmadığını söyleyebiliriz” dedi.
“5 TON İNCİR ALIMI
GERÇEKLEŞTİRDİK”
A1 malı incirin(kilodaki adeti 40) 6.30 TL olarak açıklandığını da sözlerine ekleyen Ene, “Bizim kooperatif olarak alımımız gayet iyi durumda. Şimdiye kadar kooperatif olarak 5 Ton incir aldık” diye konuştu.
“PRİM DESTEĞİ
KONUSUNDA BEKLENTİ
İÇERİSİNDEYİZ”
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar"a incire prim desteği sağlanması için Söke Ziraat Odası"ndaki toplantıda rapor sunduğunu da sözlerine ekleyen Ene, “İncire prim kesinlikle şart. Bize primin miktarını sordular. Ben belirli bir fiyat sunmadım ama prim desteğinin bir an önce sağlanılması gerektiğini Tariş İncir Kooperatifi olarak sundum. Tarım Bakanlığı"ndan incire prim desteği sağlanması konusunda beklenti içindeyiz. Eğer bu prim sağlanırsa hem üreticimiz hem de devletimiz rahatlar. Bu prim desteğinden devlet de faydalanacak. Çünkü fatura kesme mecburiyeti var. Bu zincirleme artılar doğuracak bir sürece neden olacak” dedi.
“KURU İNCİR ALIM
TUTARLARINDA
KESİNTİ YOK”
Çatlak kuru incir kalitesinde kesintiler dahil uygulanacak alım fiyatının 3 TL olduğunu da sözlerine ekleyen Ene, “C Serisi ballıkara kuru incir kalitesinde kesintiler dahil uygulanacak olan alım fiyatı ise 1.80 TL, hurda endüstriyel kuru incirdeki alım fiyatı ise 80 Kuruş olarak açıklandı” şeklinde konuştu. Kooperatif olarak 2014 ürünü kuru incir alım tutarlarından sermaye kesintisi yapılmayacağını da belirten Ene, “Ödemeler haftada bir defe Perşembe günleri olmak üzere, kooperatif tarafından ortağa ödenecek net ürün bedeli tutarının birlikten talep edilmesine göre gerçekleşecek. Bu nedenle ürün bedeli taleplerinin en geç Çarşamba günü mesai bitimine kadar kooperatif, kasa ya da banka hesaplarında bakiye kalmayacak şekilde yapılması gerekiyor” diyerek üreticileri uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.