“Tarım üreticilerine sahip çıkalım”

“Tarım üreticilerine sahip çıkalım”

Bayraktar, Hükümeti Söke’den uyardı“Tarım üreticilerine sahip çıkalım”

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Türkiye Ziraat Odaları Birliği(TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Aydın merkez ve ilçelerindeki Ziraat Odalarını ziyaret etme amacıyla gerçekleştirdiği program çerçevesinde ilk önce Söke Ziraat Odası"nda STK temsilcileri ile buluştu.
Ziyaretteki açıklamalarında, “Kendi çiftçimizi finanse etmezsek yabancı çiftçileri finanse eder hale geliriz. Hükümeti uyarıyoruz. Tarım üreticisine sahip çıkalım” diyen Bayraktar, tarımdaki güncel sorunlara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Ziyaretinde ulusal tarımdaki sorunlara ve çözüm önerilerine ilişkin açıklamalarda bulunan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar"a, Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş tarafından Söke"ye özgü yerel ağa poşusu takdim edilerek temsili Söke Ağalığı ile onurlandırıldı.
Söke Ziraat Odası Konferans Salonu"nda gerçekleşen toplantıda, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş ve Meclis Başkanı Kemal Göven, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya, Söke Ticaret Odası Meclis Başkanı Behlül Er, Söke Ticaret Borsası Başkanı Salih Deniz Günal, Söke Demirciler Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu, SÖGİAD Başkanı Mehmet Yabancı, banka müdürleri ile çok sayıda oda üyesi de hazır bulundu.
“PAMUK VE YAĞLIK BİTKİ
ÜRETİMİNİ ARTTIRMALIYIZ”
Dünyada tarım ve enerjinin çok önemli sektör olduğunu belirten Bayraktar, “Türk çiftçisi tüm zorluklara ve mali girdilere rağmen üretmeye çalışıyor. 17 milyar gıda ve tarım ürünleri ihracatı yapılmasına vesile oluyor. Ancak Türkiye"nin ithalatçı bir ülke olduğunu da unutmamalıyız. En basidinden 1.5 milyon ton pamuk ihtiyacımız olmasına karşın biz sadece 800 bin ton pamuk üretebilen bir ülkeyiz. Bunun dışında yağlı bitki ve tohumlarda küspe ithalatına Türkiye 3.6 milyar dolar ödüyor. Bizler gereken ihtiyaçlarımızı karşılamak üzere pamuk ve yağlık bitki ekimini arttırmalıyız. Kendi kendimize yetecek şekilde tarımsal üretim gerçekleştirmeliyiz” diye konuştu.
“HÜKÜMETİ UYARIYORUZ;
TARIM ÜRETİCİSİNE
SAHİP ÇIKALIM”
AB ve ABD ile rekabet edilmesi açısından mukayeseli üstünlükten ziyade mutlak üstünlüğün sağlanması gerektiğinin altını çizen Bayraktar, “Mukayeseli üstünlük tarımda verimlilik rakamlarını üst düzeye çıkarmaktır. Aydın"da verimlilik rakamları istediğimiz düzeyde değil. Yine Türkiye"de tarımsal verimlilik Avrupa"nın bir çoğunun üzerinde.Ancak mukayeseli üstünlük yeterli değil önemli olan mutlak üstünlüğün sağlanmasıdır. Bunun gerçekleşmesi içinse üreticinin desteklenmesi şarttır. Bu sene pamuk üretiminde yüzde 25 artış bekliyoruz. Üreticimiz mısır iyi değilse pamuğa kayıyor. Bu sene pamukta beklenti büyük. Biz pamuk üreticinin beklentisine karşılık veremezsek, alın terinin hakkını almasını sağlayamazsak seneye kimse pamuk ekmez. Kendi çiftçimizi finanse etmezsek yabancı çiftçileri finanse eder hale geliriz. Hükümeti uyarıyoruz. Tarım üreticisine sahip çıkalım” diye konuştu.
“TARIM HASTALANIRSA,
TÜM SEKTÖRLER
NEZLE OLUR”
Aydın ekonomisinin yüzde 50"sinin tarıma dayalı olduğunu vurgulayan Bayraktar, “Bu bölge tarım hastalanırsa, bütün sektörler nezle olur. Herkes bunun farkında olmalı. Bundan her sektör fevkalede olumsuz etkilenir” dedi.
“VERİMLİ TARIM ARAZİLERİ
İMARA AÇILMAMALIDIR”
Zeytin alanlarının imara açılmasını öngören Zeytin Yasası"na şiddetle karşı çıktılarını belirten Bayraktar, “Siz hem dünya 3."lüğünü hedefliyorsunuz hem de zeytin alanlarını imara açmaya çalışıyorsunuz. Her gittiğim ilde Vali ve Belediye Başkan yardımcılarından istiham ediyorum. Türkiye her yıl Kıbrıs kadar toprağını erozyonla kaybediyor. Bunu çok iyi anlamamız lazım. Verimli tarım arazileri kesinlikle imara açılmamalıdır. Allah bu toprakları üretelim ve insanları besleyelim diye bahşetmiştir. Biz bu hususta mücadelemizi sürdürüyoruz. Birçok kişi ve kuruluş bunun mücadelesini verdi bu yasa geri çekildi” diye konuştu.
Hasat döneminde büyük sıkıntılar yaşanılacağını öngören Bayraktar, “Kuraklık ve Haziran Ayı"ndaki aşırı yağışlardan Aydın"da çok etkilendi. Bu kuraklığın etkisini olumsuz bir şekilde yaşayacağız. Tarım sektöründe yapılacak olan alınması gereken tedbirlere ilişkin istişarelerimizi sürdürüyoruz. Çiftçimizin SGK ve elektrik borçlarının yapılanmasını Hükümet"ten talep ettik” dedi.
“YILMAYACAĞIZ,
YORULMAYACAĞIZ”
Aydın Zirat Odası Başkanı Rıza Posacı ve Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş ile Aydın"daki oda başkanlarının çiftçilerin sorunlarına hassasiyetle yönelerek başarılı bir yönetim sergilediklerini de belirten Bayraktar, “Sık sık Ankara"ya gelerek bize ve ilgililere sorunları ve çözüm önerilerini taşıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Yılmayacağız, yorulmayacağız” şeklinde konuştu.
“SÖKE ÇİZMESİ"Nİ
ÇIKARMAYA NİYETİM YOK!”
Açıklamalarının sona ermesinin ardından Söke Ağalığı için kendisine özel kıyafet diktiren ve Körüklü Söke Çizmesi hediye eden Söke Ziraat Odası Yönetimi"ne teşekkür eden Bayraktar, “Özellikle Söke Çizmesi çok rahat çıkarmaya hiç niyetim yok” diyerek espride bulundu.
Daha sonra Söke Ziraat Odası ile birlikte toplantıya katılan STK temsilcileri birtakım sorunlara yönelik çözüm talepleri için hazırladıkları raporları Başkan Bayraktar"a sundular.
Bayraktar, yaklaşık 1.5 saat süren ziyaretten sonra Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü"nde incir hasadına katılmak üzere Söke Ziraat Odası"ndan ayrıldı. Bayraktar, Aydın temasları çerçevesinde, Germencik Ziraat Odası ve Belediye Başkanlığı"nı, İncirliova, Efeler ile Çine Ziraat Odalarına da ziyarette bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.