Akkaya; “Cumhuriyeti yok sayarak

Akkaya; “Cumhuriyeti yok sayarak

Akkaya; “Cumhuriyeti yok sayarak ‘Yeni Türkiye’ olunmuyor!”

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
Mesajında AK Parti Hükümeti"ne sert eleştirilerde bulunan Başkan Akkaya, “Rotasyon dedikleri çalışmalarla Osmanlıya dönüş emelleri ve çalışmaları var. T.B.M.M ve parlamento olmayacak Padişahlık sistemi gibi tek adamla yönetilecek” dedi.
Başkan Akkaya, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;
“1. Dünya Savaşı"ndan sonra imzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Antlaşması vatanımızın parçalanmasına sebep oluyor, hür olarak yaşama hakkımız elimizden alınıyordu. Bağımsızlığına düşkün olan Türk halkının bunu kabullenmesi mümkün değildir.
Mustafa Kemal Atatürk"ün 1919 da Samsun "a çıkmasıyla başlayan özgürlük mücadelesi Erzurum ve Sivas Kongreleriyle devam etti. 23 Nisan 1920 de TBMM kuruldu. Hazırlık dönemlerinden sonra 30 Ağustos 1922 de ülkemizi parçalamak, halkımızı köle yapmaya kalkan devletlere karşı yokluk içinde en zor koşullarda, başarılamaz her şey bitti denildiği bir dönemde Milletimizin azmi ve kararlılığı , vatan severliği ve kahramanlığı sayesinde kazanılmış onurlu bir zaferdir.
Bu onurlu zaferin arkasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti dünya milletleri arasında saygın yerini almıştır. AKP Hükümetine göre de YENİ TÜRKİYE göreve geldikleri gün olan 3 Kasım 2002 de kuruldu. Muassır medeniyetler seviyesine ulaşmak için okullar çağdaş bir eğitim sistemi ile yönetilmeyecek, dini bir eğitim sistemi getirilecektir. Yeni Türkiye " de vatandaş olunmayacak din kardeşliği olunacaktır. Yeni Türkiye"nin kurucuları Türk milleti değil Türk halkları olacaktır. Din ve Devlet işleri birlikte yönetilecek, laiklik ilkesi uygulanmayacaktır. Tüm işlerde Üniversitelere ve akademisyenlere danışılmayacak Ulemaya danışılacaktır.
Hukuk sistemi ortadan kalkacak dini temayyüller uygulanacaktır. Cumhurun başı Cumhurbaşkanı olmayacak sadece başkan olacaktır. Başkan Çankaya"da oturmayacak Atatürk Orman Çiftliğinde başkanlık sarayında oturacaktır. Dilimiz sadece Türkçe olmayacaktır. Yönümüz Yeni Türkiye sayesinde batının çağdaş ve kalkınmış ülkelerine dönük olmayacak. Doğu"ya geri kalmış dini ülkelere doğru olacaktır. Çağdaş giyim tarzları terkedilecek herkes istediği gibi giyinecek, şalvar, fes sarık ,cübbe, sakal ,çarşaf serbest olacaktır.
Okul yerine daha çok mescit ve cami yapılacaktır. Hür ve Bağımsız yaşamış Türk milleti dün olduğu gibi bugünde ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne birliğine ve dirliğine yönelik hem içerden hem dışardan gelecek hain saldırılarına karşı geçmişten aldığı güçle direnecek şehitlerimizin bize bıraktığı bu vatanı canı pahasına koruyacaktır.
Masa başında oturup ve dünyayı gezmekle one munite çıkışlarıyla, meydanlarda şiir okuyarak zaman zaman timsah gözyaşları dökerek, insanları ayrıştırarak, terör örgütlerine destek vererek ,orta doğuyu karıştırarak tüm dünyayı karşısına alarak, hukuku yok sayarak, polis devletini oluşturarak yandaşlarına ve evlatlarına Türkiye Cumhuriyeti"nin değerlerini peşkeş çekerek Atatürk ve Cumhuriyeti yok sayarak Yeni Türkiye olunmuyor.
92 yıl önce şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları bu topraklarda Atatürk " ün Cumhuriyetinden başka Yeni Türkiyeler gerçekleştiremez.
Onun karşısında Atatürk"ün kurduğu partinin çalışkan ve vefakar evlatları var. Onurlu çağdaş, laik, cumhuriyet sevdalısı vatandaşları var. Buna müsaade etmeyeceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. 30 Ağustos ZAFER BAYRAMI kutlu olsun. Ulu Önder ATATÜRK ve tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.