Başkan Toyran; “En yakın zamanda taşlar yerine oturacak!”

Başkan Toyran; “En yakın zamanda taşlar yerine oturacak!”

Başkan Toyran; “En yakın zamanda taşlar yerine oturacak!”

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Geçtiğimiz ay, her ayın son haftasındaki Cuma günü olması planlanan Halk Günleri Buluşması ile Aydın ve ilçelerinde halihazırda olmayan bir uygulama başlatarak farkındalık oluşturan Başkan Toyran, sorunları ilk ağızdan dinleyerek çözüm noktasındaki girişimleri hızlandırmaya devam ediyor.
Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen 3. Halk Günü Buluşması"nda 5 aylık çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Toyran, büyükşehir ve ilçe belediyelerin yetkileri konusunda yaşanılan sıkıntılardan haberdar olduğunun altını çizerek, “Vatandaşlarımızın sorunlarını ileteceği yer konusunda sıkıntı yaşadıklarını biliyorum. En yakın zamanda taşların yerine oturacağını ve sıkıntıların sona ereceğini düşünüyorum” diye konuştu.
“ASLİ GÖREVLERİMİZE
DÖNMEYE BAŞLADIK”
Geçen 5 aylık süreç dahilinde büyükşehrin yetkisi içinde olan işlere ilişkin Söke Belediyesi olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Toyran, “Zaman içinde başta su ve kanalizasyon olmak üzere, otogar, 12 metrenin üzerindeki yolların bakım onarımı ve 4 bin metrekarenin üzerindeki parkları büyükşehire devretmek usulüyle, kendi asli görevlerimize dönmeye başladık. Burada hem merkez hem de tüm mahallelerde altyapıyla ilgili yapılacak tüm işler büyükşehrin uhdesi altında. Köyler arasındaki ana bağlantı yolları büyükşehir tarafından yapılacak. Hayvan barınağının devri de gerçekleşiyor” dedi.
“ŞİKAYETLERİ ELİMİZDEN
GELDİĞİNCE YÖNLENDİRİYORUZ”
Sökeli vatandaşların büyükşehrin veya ilçe belediyelerinin yetkileri kapsamında başvuruda bulunacağı yere ilişkin sıkıntı ve karışıklık yaşadıklarına da dikkat çeken Başkan Toyran, “Devrini yaptığımız yetkiler hakkındaki şikayetleri, biz elimizden geldiği kadar yönlendiriyoruz. Büyükşehir, ASKİ başta olmak üzere Söke"deki yapılanmasını tamamlamak üzere. Aydın Caddesi"nde bir bina ASKİ"nin hizmet vereceği yer olarak düzenleniyor. Su ve kanalizasyon işleri, su paralarının toplanacağı vezneler bu binada olacak. Otogarı geçtiğimiz günlerde büyükşehire devrettik. Biz sadece otogarın temizlik ve güvenlik hizmetlerini sağlıyoruz. Yollar ve parklarda da geçiş kağıt üzerinde sağlandı. Buralarda da yapılması gereken hizmetleri, temizlik ve güvenliğin sağlanmasını Söke Belediyesi olarak bizler yapıyoruz. Fakat önümüzdeki günlerde büyükşehire geçecek” diye konuştu.
25 kişilik kadın temizlik ordusuyla mahallelerdeki sokak, kaldırım ve boş arsalarda temizlik çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Toyran, “Kalan 3 mahallede bu çalışmaların devam edecek. Temizlik çalışmaları ile ilgili vatandaşlardan gelen memnuniyet bizlerin hoşuna gidiyor. Ancak bu noktada vatandaşlarımız da temizlik çalışmalarına sahip çıkmalı ve yaşadıkları yerin temiz kalması için çaba sarf etmeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Kaldırımların işgali ile ilgili uygulamaya vatandaşların duyarlılıkla ve sağduyu ile yönelmesini gerektiğine dikkat çeken Başkan Toyran, konuşmasının sona ermesinin ardından bazı vatandaşların türlü sorunlarını dinleyerek daire müdürlerine not aldırdı ve çözüm konusunda üzerine düşen ne varsa yapacaklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.