Kaymakam Demirezer'in mesajı

Kaymakam Demirezer'in mesajı

Kaymakam Mehmet Demirezer; “Bir dönüm noktası olan bu zafer, bağımsızlığı yok edilmek istenen ulusumuzun, tüm fertleriyle birlikte verdiği var oluş mücadelesinin en büyük destanıdır.”

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
Mesajda, tarih boyunca bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyen Türk Ulusunun büyük mücadelelerle kazandığı 30 Ağustos Zaferinin 92. yıl dönümünü kutlamanın, hep birlikte gurur ve coşkusunun yaşandığı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi;
“Bir dönüm noktası olan bu zafer, bağımsızlığı yok edilmek istenen ulusumuzun, tüm fertleriyle birlikte verdiği var oluş mücadelesinin en büyük destanıdır.
Büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk"ün önderliğindeki Türk ordusu, birçok cephede birbirinden çetin mücadeleler vermiş, bu mücadelelerini milletiyle birlikte zaferlerle süslemiştir. Büyük Türk ulusu, kazanılan bu eşsiz zaferlerle birlikte, sarsılmaz azmi, yüksek iradesi ve vatanseverliği ile neleri başarabileceğini, ulusal birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük olduğunu tüm dünyaya göstermiş, yeni ve sağlam esaslar üzerinde yükselecek Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline de ilk harcı koymuştur.
Büyük Zaferin, Türk ulusunun dünya ulusları arasında hak ettiği yeri alması bakımından bir başlangıç noktası olduğu düşüncesinden hareket eden Ulu Önder, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma hedefinin ancak, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devlet çatısı altında gerçekleşebileceği inancıyla, Türkiye Cumhuriyetini, ilkeleri ve müspet ilimin rehberliğiyle aydınlatmış ve bu değerlere her zaman sahip çıkacağına ve yaşatacağına inandığı milletine emanet etmiştir.
Şerefli bir tarihin, yüce bir milletin ve güzel bir vatanın mirasçıları olan bizler de; bu evrensel değerler ışığında her zaman kararlı bir şekilde yürümeye devam ettiğimiz sürece, Cumhuriyetimizin temel niteliklerini aşındırma, ulusal birlik ve beraberliğimizi bozma yönündeki tüm girişimler yok olmaya mahkûm olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; büyük bir coşkuyla kutladığımız bu eşsiz zaferin mimarı ve Başkomutanı Ulu Önder Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum. Şanlı ordumuzun tüm mensuplarının ve vatandaşlarımızın Zafer Bayramını ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü yürekten kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.