Özkesici, Dünya Barış Günü’nü kutladı

Özkesici, Dünya Barış Günü’nü kutladı

Özkesici, Dünya Barış Günü’nü kutladı

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Söke Şube Başkanı Meliha Özkesici, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
Bugün yaşadığımız coğrafyada her tarafın kaynadığına, iç savaşlar, dış güçlerin müdahelesi ile çıkartılan kargaşalarla sarılı olduğuna dikkat çeken Özkesici, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Bir ateş çemberi içindeyiz. Bizler sadece ülkemizde değil dünyada da savaşlara hayır diyoruz. Atamızında dediği gibi " Yutta sulh cihanda sulh". O günlerden bu yana geçen zamanda bu söz değerinden hiç birşey kaybetmedi. Aksine ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Savaştan rant kazananlara hayır. Kan ve gözyaşından nemalananlara hayır. Kardeşi kardeşe düşürenlere hayır. kandan, gözyaşından ötekileştirmeden, farklılaştırmadan, din ve vicdan hürriyeti diyoruz. Önce ülkemizde gerginliği, kargaşayı, acıyı dindirmeye bakalım. Çok kültürlü bir toplumu zenginlik kabul edelim ve birlikte yaşamayı öğrenelim. Herşey birlikte paylaşarak, farklılıklara saygı göstererek, hoşgörüyü elden bırakmadan hukukun üstünlüğüne inanarak yaşamak en güzeli. Bu günü gençlere 3-5 sene sonra bırakacağımızı unutmadan, geleceğimiz dediğimiz gençlere güzel ve huzurlu bir Türkiye ve dünya bırakmaya gayret edelim”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.