Günal, “Pamukta fırsat lobilerine

Günal, “Pamukta fırsat lobilerine

Günal, “Pamukta fırsat lobilerine karşı hep birlikte hareket etmeliyiz”


GEÇEN YIL PAMUKTA YAŞANAN BAHAR HAVASI ÜRETİCİYİ TEKRAR PAMUĞA YÖNLENDİRDİ, BUNUNLA BİRLİKTE PAMUK EKİM ALANLARI YURT GENELİNDE YÜZDE 25 DÜZEYİNDE ARTTI, FAKAT PAMUK HASAT SEZONU ÖNCESİ ÖNCE SÖKE ZİRAAT ODASI, ARDINDAN DA SÖKE TİCARET BORSASI BAŞKANINDAN GELEN, “FIRSAT LOBİCİLERİ PAMUK FİYATLARINI DÜŞÜRMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİLER” AÇIKLAMALARI PAMUKTAKİ BAHAR HAVASINI BİR ANDA KARAMSARLIĞA DÖNÜŞTÜRDÜ.
Gerçek Gazetesi
Yılmaz ÖLMEZ
Ülkemizde ve pamuk üretimi yapılan ülkelerde bu sezon pamuk üretimi arttı, hasat sezonu öncesi ortaya atılan, ”pamukta fiyat düşüşü kapıda” açıklamaları üreticinin keyfini kaçırdı.
Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş bir süre önce yaptığı açıklamada, ”Dünya piyasalarında pamuk fiyatları düşme eğiliminde, ülkemizde de bunu fırsata çevirmeye çalışanlar olacaktır. O nedenle buna fırsat vermemek için TARİŞ Pamuk Birliği"nin gerekli önlemleri şimdiden alması gerekir” diyerek uyarıda bulunmuştu.
Kocabaş"ın bu açıklamaların ardından bir uyarıda Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Deniz Günal"dan geldi. Günal, geçen yıl pamukta yaşanan bahar havasından dolayı üretim alanlarının arttığını doğruladı, bu artışın memnuniyet yarattığını, zira pamuk üretiminin artmasıyla birlikte iç piyasada arz talep dengesinin oluşmaya başladığına vurgu yaptı.
Günal, ”Ülkemizde en az bu kadar daha pamuk üretilirse biz daha iyi pazarlayacağız, aynı zamanda ülkemizde 3 milyon gibi insana iş kapısı olan tekstil sektörünün hammaddesinin önemli bir kısmını üretmeye başlayacağız. Pamuk üretiminin artması sanayi sektörüne de canlılık kazandıracaktır. Fakat bu yıl dünya genelinde verim artışı olacağı beklentileri ile fiyatlarda bir miktar gevşeme söz konusu. Biz bunları belli ölçülerde kabul edebiliriz ama bundan daha fazla fiyat düşmesi veya bunu fırsat bilen lobilerin harekete geçmesi bizi üzer. Biz fırsat lobilerine tepkiliyiz. Böyle bir şeye müsaade etmemek üzerine Söke olarak hep beraber hareket etmeliyiz. Pamuk fiyatının 4 lira 50 kuruş bandından aşağıya düşmemesi yönünde de beklentimiz var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.