1 Eylül Dünya Barış Günü kutlandı

1 Eylül Dünya Barış Günü kutlandı

1 Eylül Dünya Barış Günü kutlandı

Eğitim Sen Söke Şube Başkanı Hayri Yaptaterek,
“Barış içinde, kardeşçe yaşanacak bir dünya asla hayal değildir”
Gerçek Gazetesi
İmdat GÜÇLÜ
1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Eğitim Sen Söke Şube Başkanı Hayri Yaptaterek, barış içinde bir dünya asla hayal olmadığını söyledi.
Yaptaterek, emek, özgürlük, adalet ve kardeşlik için barış istiyoruz diyerek açıklamasına şöyle devam etti, “İnsanlık tarihinin gördüğü bu en kanlı savaşlardan birisi olan İkinci Dünya Savaşı`nın başladığı gün olan 1 Eylül, yarım asrı aşkın bir süredir, bütün dünya halkları tarafından, savaşlara karşı barış, düşmanlıklara karşı kardeşlik duygularıyla yaşatılmaya çalışılıyor.
Barışın anlamını, değerini ve insanlık için taşıdığı önemini en iyi bilenler, savaşların acımasızlığını yaşayanlardır. Başta Ortadoğu olmak üzere son yıllarda savaşların ve katliamların yoğunlaştığı, farklı kimlik, inanç ve mezheplerden halkların birbirine düşman edildiği bugün, 1 Eylül ile gerçek anlamını kazanan Dünya Barış Günü`nü sahiplenmek ve barış talebini tüm Türkiye ve dünya halklarının talebi haline getirmek hepimizin öncelikli görevidir.
Barış mücadelesi, en az ekmek ve özgürlük mücadelesi kadar, günümüzün en acil, en çok ihtiyaç duyulan mücadeleleri arasındadır. Barışı kazanmak, korumak ve onu geliştirmek, emekçilerin ve tüm insanlığın geleceğini kazanmak açısından son derece önemlidir.
Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen sınıfsız, sömürüsüz, barış içinde, kardeşçe yaşanacak bir dünya asla hayal değildir. Eğitim Sen olarak dünyada ve Türkiye`de barışı kazanmak ve korumak için mücadele eden, emekçilerin birliği ve halkların kardeşliğini savunan herkesin; 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ`nü kutluyoruz.
Hepimize, barış tadında türküler söylediğimiz güzel günler dileğiyle, saygılar sunarız. Yaşasın Barış! Yaşasın emek, eşitlik ve özgürlük mücadelemiz!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.