Esas kuraklık şimdi başlıyor!

Esas kuraklık şimdi başlıyor!

Esas kuraklık şimdi başlıyor!


Gerçek Gazetesi
Yılmaz ÖLMEZ
İzmir Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Şahin, Mart ayında Söke Ticaret Borsası"nın konuğu olmuş, tarım sektörünün yüreğine su serpercesine, ”Yaz sulamasında su sıkıntısı yok, ancak sonbahar aylarına dikkat” demişti.
Şahin, o tarihteyaptığı açıklamada ”Barajlardaki doluluk oranı yaz sulamasında sıkıntının yaşanmayacağını işaret ediyor. Ancak sonbaharda yağmurlar gecikirse Ekim ve Kasım aylarında sıkıntı söz konusu olabilir. Zira yaz boyunca yeraltı su kaynakları kullanılacağı için de yeraltı sularına önemli derecede çekilecek” demişti.
Aydın genelinde yaz sulaması geride kalırken, su sıkıntısı şimdi de yerel yönetimleri düşündürmeye başladı. Zira su kullanımının arttığı yaz aylarında yer altı suları çekildi, hesaplar sonbahar yağmurları üzerine yapıldı. Önümüzdeki Eylül ve Ekim ayları kritik ay olarak görünüyor. Özellikle İzmir, İstanbul ve Ankara illerinde içme suyu konusunda sürekli S.O.S verilirken, içme suyu sağlanan barajların iyice dip yapması tedirginliği daha da arttırıyor.
SADECE İÇME SUYU DEĞİL!
Sonbahar yağmurları sadece yerel yönetimlerin değil, barajlarında yüzünü güldürecek. Bafa ve Azap göllerinde sular henüz Mayıs ayından itibaren çekilmeye başlamış, göl yatakları balçığa dönüşmüştü. Bafa"da yaşanan kirlilik çevre örgütlerini de ayağa kaldırmış, Temmuz ayı başında eylem düzenlenmişti. Bafa"nın son Belediye Başkanı Zühre Dönmez, ”Bafa elden gidiyor” diyerek ilgililerin dikkatini göle çekmeye çalışmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.