Söke’deki adalet çalışanları, sorunları için çözüm istedi

Söke’deki adalet çalışanları, sorunları için çözüm istedi

Söke’deki adalet çalışanları, sorunları için çözüm istedi


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Türk Büro-Sen Söke Temsilcisi Hüseyin Özer, 1 Eylül Adli Yıl açılı nedeniyle Söke Adliye binası önünde basın açıklamasında bulundu.
Adli yıl açılışının tüm Adalet Bakanlığı çalışanlarına hayırlı olmasını temennisinde bulunan Özer, Türkiye"de adalet mekanizmasının sadece hakim ve savcılardan oluştuğunun düşünüldüğünü vurgulayarak işin mutfağında çalışan adalet personellerinin unutulduğunu belirtti.
Açıklamasında Adalet çalışanlarının sorunlarının gözardı edildiğini belirten Özer, “Türk Büro-Sen olarak, kurulduğumuz 1992 yılından bu yanan adalet çalışanlarının sorunlarını gerek toplu pazarlık masalarında, gerek idari kurullarında, gerekse alanlarda; kısa tüm platformlarda dile getirmekteyiz. Bu sorunların çözümü için örgütlü mücadelemizi sürdürmekteyiz” diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı ve Cumhuriyet Başsavcıları dahil adalet çalışanlarının sorunlarının her kademeye iletilmesine rağmen görmezden gelindiğinin altını çizen Özer, çözüm bekleyen sorunlarının bazılarını ise maddeler halinde sıraladı.
Adalet çalışanlarına fiili hizmet zammı getirilmesi, adalet personelinin tamamına fazla mesai ücreti ödenmesi, ulaşım ödeneğinin tüm adliye çalışanlarına ödenmesi, sosyal tesislerden tüm personelin faydalandırılması, adli açılış yılında tüm yargı çalışanlarına 1 maaş tutarında ikramiye verilmesi, yemek, lojman ve kreş sorunlarının çözüme kavuşturulması, Adliye personelinin kurum içinde ve dışında can güvenliğinin sağlanması gibi konulara dikkat çekerek çözüm isteyen Özer, açıklamasını şu cümlelerle noktaladı;
“YARGI PAKETİ
ÇIKARTILMASINI
BEKLİYORUZ”
“Bugüne kadar çıkartılan yargı paketlerinde adalet çalışanları için bir iyileştirme yapılmaması on binlerce adalet çalışanını üzmüş ve Adalet Bakanlığına küstürmüştür. Adalet çalışanları, Bakanlıktan personeli için de bir yargı paketi çıkartılmasını beklemektedir”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.