Söke’ye mezbaha kurulması

Söke’ye mezbaha kurulması

Söke’ye mezbaha kurulması için girişimler hızlandırıldı

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke Belediyesi, Söke Ticaret Odası ve Söke Ticaret Borsası Söke"ye mezbaha kurulması için girişimleri hızlandırdı.
Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya, Söke Ticaret Borsası Başkanı Deniz Günal ve Meclis Başkanı Nejat Sağel, Afyon"daki yapımını yeni tamamlanan bir mezbahada incelemelerde bulunarak Söke"de de bir benzerinin kurulması için girişimleri hızlandırdı.
Yapılan ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya, “Afyon"daki mezbaha daha çok salam, sucuk ve fason kesim üzerinde faaliyet halindeler. Biz zaten mevcut kasapların da kesimini yapabileceği bir mezbaha projesini bir an önce hayata geçirilmesi ve vatandaşların da ortaklığıyla girişimlerin hızlanmasından yanayız” dedi.
“DİDİM, KUŞADASI VE BODRUM"A KADAR
ET SEVKİYATI SAĞLAYABİLECEĞİZ”
Söke Belediye Başkanı"nı Süleyman Toyran"ın da mezbaha konusuna çok sıcak baktığını belirten Başkan Anya, “Mevcut arıtma tesisinin bulunduğu mevkiideki arazide bir mezbaha yapılması düşünülüyor. Eğer olursa Söke ve çevresi Kuşadası, Didim ve hatta Bodrum"a kadar et sevikiyatı yapabiliriz. AB Uyum Yasaları ile Türkiye"de mezbaha sayısı 800"den 100"e düşecek. Biz mezbahayı bir an önce Söke"de tesisleştirebilirsek bu konuda bir avantaj da elde etmiş olacağız. Önümüzdeki günlerde Söke Belediyesi ile birlikte müspet atılımların söz konusu olacağını düşünüyoruz. Şu aşamada girişimlerin hızlandığını söyleyebiliriz. İlerleyen etapta şirket kurulup arsa alınması sağlanacak. Bunu başarabilirsek vatandaşlarımıza da duyuru yapacağız. Vatandaşımızla birlikte gerçekleşecek olan bu ortak yatırımın Söke için çok olumlu olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum