Söke Türk tarımının gözbebeği

Söke Türk tarımının gözbebeği

Efkan Ceylan, Söke Tarım Fuarı’nın ilçenin tanıtımı, ticari bağlantıların kurulması, yeniliklerin paylaşılması ve birbirimizle kaynaşmamız anlamında çok önemli olduğunu belirtti.

Bu yıl 21."si düzenlenen Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı"nın açılış konuşmasını yapan EGAFED Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Efkan Ceylan, “Bizler uzun yıllardır sivil toplum alanında Söke"nin sorunları ve çözüm önerileri konusunda fikirlerimizi sizlerle paylaştık, doğruları söyledik, yanlışları eleştirdik, kamuoyu oluşturduk ve çözüm yolları arayarak projeler ürettik. Özellikle Sökeli Genç İşadamlarımızın hem ilçemizde, hem de bölgemizde etkin olmaları için birçok faaliyete imza attık. Bugün açılışını yaptığımız bu fuarda bu çalışmaların bir parçası. Bu çalışmadan dolayı bir kez daha huzurlarınızda SÖGİAD (Söke Genç İşadamları Derneği) başkanını, yönetimini ve üyelerini kutluyorum.” dedi.
Hem Ege ve Akdeniz Bölgesi İşadamları Federasyonu (EGAFED), hem de SÖGİAD olarak, Söke"nin ve bölgenin girişimcilik alanında daha da ileri gitmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen, Efkan Ceylan, “Bundan sonra da her koşulda bölgemizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Artık hepimiz biliyoruz ki; tarımsal kalkınma olmadan Türkiye"nin ileriyle gitmesi, gelişmesi ve kalkınması mümkün değildir. Dünyanın küreselleştiği, rekabetin acımasız bir hâl aldığı, nüfusun her geçen gün büyük bir hızla arttığı bir ortamda; tarımın önemi bir kez daha kendini göstermektedir. Bu anlamda Söke, sadece bölgemiz için değil, Türkiye için de son derece hayati ve vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Yüzbinlerce dönüm tarım arazisi, ürün çeşitliliği ile Söke, Türkiye"nin parlayan yıldızıdır. Tarım, bizim can damarımızdır. Toprağımız, bizim ekmeğimizdir, suyumuzdur, çocuklarımızın geleceğidir. Bu geleceğin kararmasına izin verilmemelidir. Valiliğimizle, kaymakamlığımızla, belediyemizle, kooperatiflerimizle, oda ve borsalarımızla, Sivil toplum kuruluşlarımızla beraber, Söke"nin geleceği adına, herkes elinden geleni yapmalı, elini taşın altına koymalıdır. Sökeli çifçilerin tarımsal desteklerdeki eksikliklere rağmen, çok büyük finans sorunlarına, borçlara ve bütün zorluklara rağmen üretmeye çalışmaktalar. Bu koşullarda üreten, istihdam sağlayan, emek harcayan bütün çifçilerimizi de kutluyorum. Ayrıca ortak olan bu sorunlara dikkat çekmek istiyoruz.” dedi.
Söke Organize Sanayi Bölgesi (OSB)nin önemine de değinen Efkan Ceylan, “Dikkat çekmek istediğim diğer bir konu da yeni gelişmekte olan Söke OSB"nin yönünü tarıma dayalı ihtisas osb şeklinde gelişmesi ve büyümesi olmasıdır. Araştırıldığında ihtisas osb lerine sağlanan teşvik ve desteklerin bölgemizle örtüştüğünü ve yatırımların da doğru yönde hızlanacağı kanatindeyiz. Tüm zorluklara rağmen Söke, Türk tarımının göz bebeğidir. Endüstriyel tarım ve organik tarımda parmakla gösterilen bir ilçedir. Söke"nin bu özelliğinin devam etmesi için sorunlarımızı ve çözümlerimizi her ortamda tartışmaya devam edeceğiz.” dedi.
Söke Tarım Fuarı"nın; ilçenin tanıtımı, ticari bağlantıların kurulması, yeniliklerin paylaşılması ve birbirimizle kaynaşmamız anlamında çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini söyleyen Efkan Ceylan, “Ben bu vesileyle bu güzel fuarda emeği geçenleri kutluyorum. Fuarımızın Söke"mize yeni fırsatlar getirmesini ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Sözlerimin sonunda Ege ve Akdeniz Bölgesi İşadamları Federasyonu adına hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.