NİLGÜN ÖĞÜNÇLÜ’NÜN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU DÜŞMANLIĞI’NIN NEDENİ BELLİ OLDU

NİLGÜN ÖĞÜNÇLÜ’NÜN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU DÜŞMANLIĞI’NIN NEDENİ BELLİ OLDU

Her fırsatta da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na muhalefet etmeye çalışan Avukat Nilgün Ögünçlü’nün bu insan üstü gayretinin ve Özlem Çerçioğlu düşmanlığının ardından imar skandalı çıktı.

Başkan olduğu 2 yıldır Kuşadası’na tek bir çivi bile çakmayan ve hiçbir hizmet üretemeyen Özer Kayalı’yı düştüğü zor durumdan kurtarmak için son aylarda can siperane bir efor sarfeden ve her fırsatta da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na muhalefet etmeye çalışan Avukat Nilgün Ögünçlü’nün bu insan üstü gayretinin ve Özlem Çerçioğlu düşmanlığının ardından imar skandalı çıktı. Yapılan araştırmada Özer Kayalı başkanlığındaki Kuşadası Belediye Meclisi tarafından 3 Temmuz 2014 tarihle olağan toplantıda Ögünçlü ailesinin Bayraklıdede Mahallesi’ndeki arsasında imar plan tadilatı kıyağı yapıldığı ortaya çıktı. Ayrıca bu imar plan tadilatı yetmezmiş gibi skandal bununla da bitmedi. İmara karşıyım diye her yerde nutuk atan Başkan Kayalı’nın ve imar komisyonun önerisiyle aynı parseller içerisindeki belediyeye ait bir yeşil alanın ev yapılmak üzere Öğünçlü ailesine peşkeş çektiği iddia edildi. Ancak, Kuşadası’ndan onaylanan imar planı, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından imar yasasına aykırı bulunarak, reddedildi.

İMAR KOMİSYONU BAŞKANI DA YAKIN AKRABALARI

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası’nı karıştıran imar plan tadilatı ve belediyeye ait yeşil alanın peşkeş çekilmesinde başrolünde Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı ve İmar Komisyonu Başkanı Muzaffer Eryiğit ile her önüne gelenin imar plan tadilatına dava açan Nilgün Ögünçlü’nün merhum kayınpederi Hüseyin Öğünçlü’nün varisleri yer alıyor. Bayraklıdede Mahallesi’nde Ramada Oteli’nin karşısında ve Anadolu Lisesi’nin hemen yanında bulunan Avukat Nilgün Öğünçlü’nün merhum kayınpederi Hüseyin Ögünçlü’ye ait iki kat imarlı arsa için geçmiş yıllarda defalarca Kuşadası Belediyesi’ne başvuruda bulunulmasına rağmen bu imar plan tadilatı talepleri belediye meclisleri tarafından hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle reddedildi. Özer Kayalı Belediye Başkanı, Avukat Nilgün Ögünçlü’nün yakın akrabası Muzaffer Eryiğit de hem başkan yardımcısı hem de imar komisyonu başkanı olunca Avukat Nilgün Ögünçlü’nün yakınları yeniden belediyeye başvurarak imar plan tadilatı talebinde bulundu. Yedi düvele imara karşı savaş açtığını her yerde duyurup, nutuk atan Başkan Özer Kayalı ise talep Öğünçlü ailesinden gelince bu duruma olur verdi. Talebi inceleyen Muzaffer Eryiğit başkanlığındaki imar komisyonu da jet hızıyla olur raporu vererek, talebi belediye meclisine getirdi. Son derece gizli yürütülen ve isim kullanılmayan, emlakçılar üzerinden yürütülen imar plan tadilatı çalışması 3 Temmuz 2014 tarihli belediye meclis toplantısında yasallaştı. Alınan karara göre, Avukat Nilgün Öğünçlü’nün yakınlarına ait imar plan tadilatı talebi kabul edilirken, manzaralı bölümde bulunan belediyeye ait yeşil alan Öğünçlü ailesine verildi. Karşılığında ise Rüya Villalarının bitişiğindeki çukur bölgede atıl durumda bulunan bir bölüm belediye ile takas edildi. Bu şekilde hem Öğünçlü ailesinin arazisine değer üzerine değer katıldı, hem de arkadaki Doğaköy ve Rüya Vilları’nın manzarası kesilerek, o bölgedeki tüm evler mağdur edildi. Skandal imar plan tadilatı talebi, Kuşadası Belediye Meclisi’nden onaylandıktan sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi. Yaklaşık 150 kişinin yaşadığı bitişikteki Doğaköy sakinlerinin de şikayetini değerlendiren Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi’nin onayladığı imar plan tadilatı talebini imar yasasına aykırı bularak onaylamada.

Bu kararın ardından Avukat Nilgün Ögünçlü küplere bindi. Eşi ve çocuklarının da varisi olduğu kayınpederinin Yasa dışı imar plan tadilatı talebinin onaylanmaması üzerine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na düşman kesilen Nilgün Ögünçlü, özellikle tariş arassınının Büyükşehir tarafından satın alınıp, referandum yapılması sırasında yine ortaya çıktı ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu karşıtı eylemler yaparak, yanındaki 15 kişi ile birlikte Aydın Büyükşehir belediyesi zabıtalarına saldırarak, karakolluk oldu.

Şimdi tüm Kuşadası, nasıl olur da böyle önemli bir imar skandalı ve yeşil alan peşkeşi Temmuz ayında beri Kuşadası kamuoyundan saklanır, bu sorunun cevabını arıyor. Ayrıca, her fırsatta imar konularında ahkam kesen Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile başkan Yardımcısı ve imar komisyonu Muzaffer Eryiğit’in arada akrabalık ve hısımlık ilişkileri varken böyle skandal bir imar plan tadilatına ve yeşil alan peşkeşine izin vermesi büyük yankı yarattı. Ayrıca, yıllardır yedi düvelin imar plan tadilatlarını takip eden ve imar katliamı var diyerek haklı haksız onlarca dava açan ve iptal kararı aldıran Avukat Nilgün Öğünçlü’nün Kayalı-Ögünçlü ailesi arasındaki bu imar skandalı ve yeşil alan peşkeşi karşısında nasıl bir tutum takınacağı da merak ediliyor.

150 KİŞİ İTİRAZDA BULUNMUŞTU

Kayalı tarafından Ögünçlü ailesine yapılan imar kıyağının iptal edilmesi için bölgede yaşayan yaklaşık 150 kişi itirazda bulunmuştu. Belediyeye ait yeşil alanın Ögünçlü ailesine peşkeş çekilmesi üzerine Doğaköy sakinleri tarafından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yapılan itirazın tam metni şöyle: AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA Konu: Aydın İli, Kuşadası İlçesi, Türkmen Mahallesi, 454 Ada, 3 Parselde bulunan arsa ile ilgili, 03/07/2014 tarih, 221 karar no ile kabul edilen 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Plan Değişikliğine itirazlarımızın sunulması hakkında.

 

Aydın İli, Kuşadası İlçesi, Türkmen Mahallesi, 454 Ada, 35 Parselde yer alan arsaya ilişkin hazırlanan ve kabul edilen 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Plan Değişikliği komisyon raporunda belirtildiği gibi, salt bir 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına uyum sağlayan bir plan değildir. Halihazırda mevcut 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında gösterilen yeşil alanın yeri değiştirilerek uyumsuzluk giderilmemiş, bilakis yeni bir kaosun başlangıcı olmuştur.

 

Mevcut yeşil alanın doğu sınırında yer alan, yapılaşmasını 2002 yılında tamamlayan Doğaköy Konut Yapı Kooperatifi sakinlerinin önüne konut yapılaşması getirilerek sakinlerin; hem yeşil alan - park ihtiyacı engellenmiş, sitenin nefes alma koridoru kapatılmış, hem de manzara etkisinin yok olmasıyla konutlarda değer kaybı yaşanmıştır.

 

Diğer yandan arsanın diğer ucuna aktarılan yeşil alan - park ile mevcut yeşil alan - park arasında kot farkı bulunmaktadır. Başka bir deyişle mevcut park alanı yüksekte, yeni planlanan alan çukurda kalmaktadır. Bu yönüyle de yapılan plan tadilatı plan ana kararlarını, sürekliliğini, bütünlüğünü, sosyal ve teknik altyapı dengesini bozmuş, kamu yararı güdülmemiş ve mülkiyet sahibine manzaralı yerden konut yapma imkanı sağlanarak rant elde edilmiştir. Şüphesiz; bu plan tadilatı ile yapılması planlanan konutların değeri haksız bir biçimde arttırılmıştır. Buna mukabil Doğaköy konutlarının önü kapatılarak site sakinleri gerek maddi gerekse manevi olarak zarara uğratılmıştır. Ayrıca; planda sözü edilen komşu parselin tamamı Uygulama İmar Planında Belediye Tesis Alanı olarak görünmesine rağmen parsel özel mülkiyettir ve üzerinde ruhsatsız bir biçimde yıllardır restaurant olarak kullanılan gecekondu niteliğinde bir yapı bulunmaktadır. Gecekondu yanına kaydırıldığı ifade edilen yeni park alanının sosyal altyapı standartlarına olan etkisinin de ne olabileceği ayrıca düşündürücüdür. Sonuç olarak ; yapılan plan değişikliğinde kamu yararı yoktur. Bilakis Doğaköy sakinlerinin görüşü de alınmadan parsel malikine haksız kazanç imkanı verilmiştir. Teknik ve nesnel gerekçelere dayandırılmadan, yeterince araştırılmadan hazırlandığına inandığımız bu plan değişikliğine ve alınan değişiklik kararına itiraz ediyoruz. İtirazımızın kabulünü, alınan kararının iptalini saygılarımızla arz ederiz. Doğaköy sakinleri olarak, bir önceki yönetimce de red edilen bu planın kabulü halinde gerekli yasal müracaatları yapacağımızı bilgilerinize sunarız.

13035576_543333295871344_1597851021_o.jpg13052518_543333285871345_1082684820_o.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum