Ocak ayı meclis toplantısı yapıldı

Ocak ayı meclis toplantısı yapıldı

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantılarının ikinci oturumu gerçekleştirildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci oturumu, Özlem Çerçioğlu başkanlığında gerçekleşti. 10 meclis üyesinin mazeretli olarak katılmadığı toplantıda, 52 gündem maddesi görüşüldü. Meclis, birinci oturumda ilgili komisyonlara havale edilen maddeleri komisyonların aldığı karar doğrultusunda oylamaya sunuldu.
46’ncı gündem maddesi olan İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın teklifi oy çokluğu ile kabul edildi. Gündem maddesiyle ilgili konuşan Başkan Çerçioğlu, Meclis üyeleri, bürokratlar ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri büyük bir titizlikle hazırladığı teklifin kabul edilmesiyle kırsalda yaşayan vatandaşların rahat bir nefes alacağını belirtti.
Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, toplantının sonlarına doğru gündem maddeleriyle ilgili olarak söz hakkı istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem, mikrofonların bozuk olması gerekçesiyle Başkan Akın’a söz hakkı vermedi. Söz hakkı talebinin yerine getirilmediğini iddia eden Akın ile Başkan Çerçioğlu arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı.
Toplantının sona ermesinin ardından salonun boşalmaya başladığı sırada meclis salonunun elektrikleri kesildi. Elektriklerin kasıtlı olarak kesildiğini belirten İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ve Ümmet Akın, elektriklerin erken kapatılmasına tepki gösterdi. Toplantının ardından açıklama yapan Gürşat Kale ve Ümmet Akın, meclis salonunda mikrofonların kapatılarak muhalefetin sesinin kesildiğini, basına konuşmak isteyince de salonun ışıklarının söndürüldüğünü öne sürerek, "Bizi de halk seçti. Konuşamayacaksak niye geliyoruz?" diyerek eleştiride bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.