Ocak-Eylül döneminde 7 Bin 532 kişi işe yerleştirildi

Ocak-Eylül döneminde 7 Bin 532 kişi işe yerleştirildi

Aydın’da 2014 yılı Ocak-Eylül döneminde özel sektörde 7 bin 532, kamuda ise 96 kişinin işe yerleştirildi

Sekreteryasını Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) toplantısı Aydın Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, "Aydın’da 2014 yılı Ocak-Eylül döneminde özel sektörde 7 bin 532, kamuda ise 96 kişinin işe yerleştirildi" dedi.
Aydın Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Hayrettin Çifçi, ADÜ MYO Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü, İl Ticaret Odası Başkan Vekili M. Fatih Erkul, Sanayi Odası Başkan Vekili Merve Alpargun Altıntaş, İl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Selahattin Çetindoğan, Ticaret İl Müdürü Vekili Şeref Yazıcı, İşçi Konfederasyonu Temsilcisi Mustafa Aydın, İşveren Konfederasyonu Temsilcisi Necmi Erkan, HAK-İŞ Temsilcisi Osman Coşgun, GEKA Koordinatörü Armağan Aydın ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Ayşe Hışıl Cıngıt katıldı.
Gerçekleştirilen 2014 yılı 4. Olağan İİMEK toplantısında Vali Yardımcısı Sayın Abdullah Aslan konuşmasında işsizlik sorunu ve bu sorunun çözüm yolları üzerinde durdu. İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi ise, Aydın’ın mevcut durumunu yansıtan temel verileri ve başlıca çalışmaları aktararak, " 2014 yılı Ocak-Eylül döneminde 303’ü engelli statüde, 7 bin 229’u normal statüde toplam 7 bin 532 kişi, kamuda da 96 kişinin işe yerleştirildi. Ayrıca 468 adet İşbaşı Eğitim Programı’ndan 756 kişi, 18 adet İşgücü Yetiştirme Kursu’ndan 323 kişi, 15 adet Girişimcilik Eğitimi’nden 389 kişi, 1 adet hükümlülere yönelik kurstan 20 kişi, 5 adet UMEM Projesi kapsamındaki kurstan 71 kişi olmak üzere toplamda 507 kurstan bin 559 kişinin faydalandı" dedi.
"AYDIN’DA EN FAZLA AÇIK İŞLERİN OLDUĞU MESLEK GARSONLUK"
Terzi ayrıca, Aydın genelinde açık işlerin en fazla olduğu mesleklerin, garson, kaynakçı, datış danışmanı, komi, güvenlik görevlisi,bedenişçisi, gaz altıkaynakçısı, meydancı, pazarlamacı ve ön muhasebeci olduğu kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.