Oda orkestrası sanatseverlerle buluştu

Oda orkestrası sanatseverlerle buluştu

Yeni kurulan Oda Orkestrası, ilk konserinde sanatseverlerle buluştu.

 Kuşadası Belediyesi Marina tesislerinde düzenlenen açılış kokteyli ve konserine Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve eşi Nil Kayalı, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve sanatseverler katıldı.
Şefliğini Hakkı Öztürk’ün, solistliğini ise dünyaca ünlü bandoneon virtüözü Tolga Salman’ın yaptığı Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası’nın ilk konserinde ünlü besteciler A. Piazzola, W. A. Mozart, E. Elgar, F. Sartori, J. S. Bach ve J. Brahms’ın eserlerinin yanı sıra Aydın türküleri dinleyicilerin beğenisine sunuldu. Konser esnasında gerçekleştirilen Tango gösterisi beğeiniyle karşılandı.
Kuşadası Belediyesi’nin Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Devlet Konservatuarı ile yaptığı işbirliği doğrultusunda kurulan Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası, keman, viyola, viyolonsel, kontrabas, orkestra şefi ve her konserde değişecek olan solistin yer aldığı 16 kişilik profesyonel bir müzisyen kadrosundan oluşuyor. Oda Orkestrası, ayda bir vereceği konserlerle Kuşadası’nda yaşayan sanatseverlere keyifli anlar yaşatmaya devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.