Öğrenciler Afrodisias'ı ezgilerle şenlendirdi

Öğrenciler Afrodisias'ı ezgilerle şenlendirdi

Öğrenciler Afrodisias'ı ezgilerle şenlendirdi

Bilfen İzmir Bornova Ortaokulu 5. Sınıf öğrencilerinden oluşan orkestra Afrodisias’ın UNESCO Dünya Mirası Listesine alınması için Afrodisias’ta bulunan Odeon Konser alanında mini bir konser verdi.
İstanbul’dan Afrodisias’a gelerek proje çalışması yürütecek olan 6. Sınıf öğrencilerinden önce bir ön çalışma yapmak üzere Afrodisias’a gelen İzmir Bilfen öğrencileri klasik müziğin sevilen eserlerini icra etti. Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ve İş Bankası Karacasu Şube Müdürü Mehmet Öztürk’ün de takip ettiği konserin ardından öğrenciler Başkan Büyükyapıcı ile Afrodisias’a yönelik bir röportaj gerçekleştirdi. Afrodisias’ın Dünya Mirası Listesine alınması için yürütülen projenin ilk adımı olan bu mini konser önümüzdeki günlerde imza etkinlikleri ve UNESCO ile bağlantı kurma şeklinde devam edecek. Öğretmen ve öğrenciler İngilizce “Türkiye, Dünya Mirası Listesine Kabul Edilsin” yazılı tişörtler giyerlerken çeşitli sloganları kullandıkları video çekimleri gerçekleştirdiler. Bilfen Okulları daha önce de Efes Antik Kentinin listeye alınması için çalışmalar yürütmüştü.
AFRODİSİAS ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞER
Proje hakkında bilgi veren Bilfen İzmir Bornova Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Esra Akgün, Afrodisias’ın Dünya Mirası listesine alınması için farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını kaydederken aynı zamanda öğrencilerde tarih bilincini geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Afrodisias’ın pek çok antik kentle karşılaştırıldığında geçmişi en eskiye dayanan kentlerden biri olduğunu dile getiren Akgün, Afrodisias’ın en az Efes kadar önemli bir değer olduğunu sözlerine ekledi.
MAYIS AYINDA YENİDEN GELECEKLER
Proje kapsamında 69 öğrenci ve 12 öğretmenle Afrodisias’a geldiklerini söyleyen Akgün, İstanbul Bilfen Okulları öğrencilerinin mayıs ayı içerisinde Afrodisias’a gelerek çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Akgün, İstanbul’da ünlü bir sanatçıyla birlikte yıl sonu gösterisinde sahne alacak olan Bilfen öğrencilerinin Afrodisias’a yönelik imza kampanyası düzenleyerek ulusal anlamda projenin duyulması için etkinliklerde bulunacaklarını dile getirdi.
‘ONUR DUYDUK’
Afrodisias’ın tanıtılması ve Dünya Mirası Listesine alınması için Bilfen Okulları öğrencilerinin verdiği destekten dolayı büyük onur duyduğunu ifade Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Okul öğrencilerinin Afrodisias’la ilgili bir röportaj gerçekleştirdikleri Büyükyapıcı, Afrodisias’ın Dünya Mirası Listesine alınmasının hem kentin korunması hem de tanıtım açısından son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.