Öğrenciler sahte sigortalılık konusunda bilgilendirildi

Öğrenciler sahte sigortalılık konusunda bilgilendirildi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürlüğü, ilkokul ve orta okul öğrencilerini sahte sigortalılık konusunda bilgilendirdi.

SGK Aydın İl Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokul öğrencilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Aydın SGK, sevilen çizgi karakterleri yardımıyla Aydın ve İlçelerinde çok sayıda ilk ve ortaokulda eğitimler vererek, öğrencilerin sosyal güvenlik, emeklilik ve akılcı ilaç kullanımının önemi konularından sonra Sosyal Güvenlik eğitim serisinin beşincisinde “Sahte Sigortalılık” konusunda da erken yaşta bilinçlenmelerini hedefliyor.


 

SGK yetkilileri eğitimlerinde, sosyal güvenlik sistemine dâhil olmanın önemini, hayatlarının her aşamasında yanlarında olduklarını, hakları konusunda bilgi sahibi olmaları gerektiğini vurguladıktan sonra çizgi film gösterimi yapıyor ve hikâye kitabı dağıtıyor. Erken yaşta bu bilincin verilmesi faaliyetlerine devam edecekleri bilgisi alınan Aydın SGK’nın, çocukların gelecekleri hakkında farkındalık yaratması veliler ve öğretmenler tarafından çok takdir ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.