Öğretmen adayları bir araya geldi

Öğretmen adayları bir araya geldi

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonda Aydın’da görevli öğretmen adayları biraraya geldi.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın da katılım gösterdiği kahvaltı programına İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tansel Sarayköylüoğlu, şube müdür ve personelleri ile 361 aday öğretmen katıldı.
Aydın’ın tüm ilçelerinde 6 ay süre ile aday sıfatıyla görev yapacak öğretmenlere konuşma yapan Aydın Valisi Erol Ayyıldız " Her şeyden önce öğretmen adaylarımızla bir arada bulunmaktan duyduğum büyük mutluluğu ifade etmek istiyorum. Yaptığınız iş çok mukaddes ve sizler de bu yüce yolda birer yük taşıyıcısısınız. Görev yaptığınız zaman boyunca elbette ki karanlık ve zor günler ile karşı karşıya geleceksiniz ancak hiç yılmadan kendinizden emin bir şekilde o zorlukları aşmalısınız. Bu toplumun geleceğini öğretmenler inşa eder yani öğretmenlik insan mimarı olmaktır. Bu nedenle bir hizmetkarınız olarak yanınızda bir ağabeyiniz olarak ben ve benim gibi bir çok mülki idare amirlerinin kapıları her zaman açıktır. Gökyüzü’nün altındaki en güzel toprak parçası olan Aydın’da sizleri misafir etmekten son derece memnunum. Allah yar ve yardımcınız olsun" dedi.
Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ı aralarında görmekten son derece memnun olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre " Konuşmama Hz. Ali’nin hepinizin bildiği şu güzel sözü ile devam etmek istiyorum: "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum." Bu söz bize eğitim ve öğretimde öğretmenin ne kadar önemli olduğunu ve görevinin ne kadar kutsal olduğunu göstermektedir. Hepinizin bildiği gibi eğitimin amacı; "kişilerin yaşadığı toplumun ve toplumun bağlı olduğu çağdaş dünyanın uyumlu bir üyesi haline getirerek onları çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatmaktır. Bireylerin ve toplumların dünyadaki değişme ve gelişmelere ayak uydurabilecek ve katkıda bulunabilecek bir biçimde yetiştirilmeleri gerekir. Bu da, iyi bir eğitim sisteminin yanında, nitelikli bir öğretmen kadrosu ile sağlanır. "Öğretmen" zeki, anlayışlı, iyi bir eğitim görmüş, sosyal hayata önem veren, sabırlı, hoşgörülü, adaletli ve özverili bir kişi olarak tanımlanmaktadır. Bu özelliklere sahip bir öğretmen, ihtiyaçları, yetenekleri veya koşulları ne olursa olsun, bütün öğrencilerin başarılı olması için elinden gelen tüm gayreti göstereceği kesindir. Toplumlar, öğretmenlerden, bilgiyi aktarma ve öğrencilere beceri kazandırma yeteneklerinin yanı sıra, sözleri ve hareketleri ile de öğrencilerine ve topluma örnek olmasını beklemektedir. Öyleyse bu ülkenin geleceğinin mimarları, öğretmenler yani sizlersiniz. Mühendisini, doktorunu, avukatını, , askerini, polisini, şoförünü, kısacası toplumun her kesiminde hizmet veren insan gücünü yetiştirenler hep öğretmenlerdir. Ancak, bu gerçek herkesçe bilinmesine rağmen, çeşitli nedenlerle ülkemizde öğretmenlik mesleği çeşitli dalgalanmalarla bugünlere gelmiştir. Kimi zaman "bilen öğretir" diyerek öğretmenlik meslek bilgisinde yetişme aranmaksızın her meslekten kişiler öğretmenliğe atanmış, kimi zaman da alan bilgisi bile olmayan kişilere yeni nesiller teslim edilmiştir. Günümüz de ise öğretmenlik mesleği, daha yeni yeni istenilen ya da hak ettiği noktaya gelebilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından, 2016 Yılı şubat ayında ataması yapılan aday öğretmenlerin yetiştirilmesi için başlatılan bu süreçte, aday olarak ilimizi tercih eden siz değerli meslektaşlarıma hoş geldiniz diyor ve başarılı bir süreç geçirmenizi diliyorum" diye konuştu.
Tüm aday öğretmenler adına konuşma yapan ve ataması Hakkari Yüksekova’da bir okula çıkan Yağmur Kör adlı aday öğretmen tüm arkadaşları adına desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.