Öğretmenlerden ‘şiddete hayır’ açıklaması

Öğretmenlerden ‘şiddete hayır’ açıklaması

Aydın’ın Nazilli İlçesinde Türk Eğitim Sen Nazilli Temsilciliği öncülüğünde ilçedeki tüm okullardaki öğretmenler yakalarına siyah kurdele takarak okullardaki öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını kınadı.

Nazilli’de 15 Temmuz İlkokulu bahçesinde sabah saatlerinde bir araya gelen sendika üyeleri adına açıklamayı, Türk Eğitim Sen Nazilli Temsilcisi Olgun Ergün yaptı. Temsilcilik, geçtiğimiz gün Ödemiş’te öğrencileri tarafından katledilen Okul Müdürü Ayhan Kökmen’in katledilmesi olayını kınamak ve konuya dikkat etmek için Sendika Genel Merkeziyle eş zamanlı olarak tüm okullarda kınama mesajı okundu.

 

Nazilli’deki tüm okullarda aynı anda yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

 

"Bilindiği gibi öğretmenlere yönelik şiddet haberi son olarak İzmir Ödemiş’ten geldi. Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, iki öğrencisi tarafından vurularak öldürüldü. Öğretmenlere yönelik şiddet yıllardan beri sendikamızın üzerinde hassasiyetle durduğu konulardan birisidir. Eylemlerle, basın açıklamalarıyla bu yaşanan saldırılara her zaman tepki gösteren sendikamız; psikolojik danışmanlık hizmetlerinin, disiplin yönetmeliklerinin yetersizliğinin, okullarda güvenlik önlemlerinin alınmamasının, sınıf mevcutlarının fazla olmasının tüm bu şiddete zemin hazırlığına dikkat çekmektedir. Öğretmenlerin hunharca katledilmesini, darp edilmesini, sözlü ve psikolojik şiddete uğramasını sadece lanetlemenin yetmeyeceğini, Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuyla ilgili ivedi tedbirler alması gerektiğini söylemekten adeta dilimizde tüy bitti. Ne yazık ki bugüne kadar değişen bir şey olmadı. Öğretmenlerimiz ne acıdır ki, kendi öğrencileri ya da veliler tarafından her türlü hakarete maruz kalmakta, korkutulmakta, sindirilmekte ve ne yazık ki dün de yaşadığımız üzere cinayete kurban gitmektedir. Bu minvalde Okul Müdürü Ayhan Kökmen’in katledilmesini Türk Eğitim Sen olarak kınıyoruz. Öğrenci, öğretmen veya herhangi bir eğitim çalışanı şiddetle karşı karşıya kalmasın" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.