Okuma yazma öğrenmeden Kur'an-ı ezberledi

Okuma yazma öğrenmeden Kur'an-ı ezberledi

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan 5 yaşındaki Zehra, Kur’an-ı Kerim’in 33’üncü cüzü ve birçok sureyi ezbere okuyor. Okuma yazma bilmeyen ve konuşmakta zorlanan Zehra’nın bu yeteneği görenleri şaşırtıyor.

Suriye’nin Idlib kentinde yaşayan Mısri ailesi, iç savaştan kaçarak 5 çocuklarıyla birlikte geçtiğimiz yıl Aydın’a yerleşti. 10 yaşındaki ablası Fatıma ile birlikte Yavuz Selim Camii’nde devam eden Yaz Kur’an Kursu’nun en küçük öğrencisi olan Zehra, sevimliliği ve çok nadir görülen yeteneğiyle kursun göz bebeği oldu.
Okuma yazma bilmeyen ve konuşmakta hayli zorlanan Zehra, Kur’an-ı Kerim’in 33’üncü cüzünün yanı sıra büyüklerin dahi ezberlemekte zorlandığı Mülk, Vakıa, Ayetel Kürsi ve birçok sureyi ezbere okuyor. Çok ender görülen bir yeteneğe sahip olan minik kızın, anne ve babası Kur’an okurken defalarca kez dinleyip bu kadar geniş bir ezberi hafızasına alması hocaları ve arkadaşları tarafından takdirle karşılanıyor.
SURİYE’YE DÖNMEK İSTEMİYOR
Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye geldiklerini ifade eden minik Zehra, birkaç kelimelik Türkçesiyle Türkiye’yi ve camileri çok sevdiğini söyledi. Savaştan kaçtıklarını ifade eden Zehra, Türkiye’ye çok alıştıklarını, savaş bitse bile ülkelerine dinmek istemediklerini belirtti.
Suriyeli Zehra’nın yaz Kur’an kursunun en küçük öğrencisi olduğunu kaydeden Yavuz Selim Cami İmam Hatibi Bünyamin Aşçı, “Zehra, zor olarak tabir edebileceğimiz ve imamların da ezberle yükümlü olduğu Vakıa Suresi, Tebareke diye bildiğimiz Mülk Suresi, Amme ve 30’uncu cüzü ezbere biliyor. Surelerin birçoğunu ben dinledim, hakikaten çok güzel okuyor. Beni şaşırtan, Zehra’nın Kur’an-ı Kerim’i bilmemesine rağmen bu süreli ezbere biliyor olması oldu. Araştırdığımda, Zehra’nın bu süreleri anne ve babasını dinlerken ezberlediğini öğrendim. İnsan Vakıa Suresi gibi 3-4 sayfalık uzun bir sureyi günde kaç kere dinlediği ki ezberleyebildi, bu şaşılacak bir durum. Bu noktada kendisini çok takdir ediyorum” dedi.
5 yaşındaki bir çocuğun bu kadar ezber yapabilmesinin pek rastlanılan bir durum olmadığına işaret eden Aşçı, “Zehre gibi ablası Fatıma da birçok sureyi ezbere biliyor. Ben böyle bir olaya bir Bursa’da rastladım ve bir de bu kızımızı gördüm. Yavrumuzun okuma yazma bilmez ve konuşmakta zorlanırken bu kadar sureyi ezbere okumasına mucize diyebilirim. Çok sıkılgan ve konuşmayı sevmeyen sakin bir çocuk olmasına rağmen zor süreleri tıkır tıkır okuyor” diyerek, Suriyeli minik kızı övdü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.