OLACAK İŞ DEĞİL…!

OLACAK İŞ DEĞİL…!

CHP’li Söke Belediyesi bürokratına bakın!

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

 

Defalarca AVM ve otel yapılmak üzere satılmak istenen TARİŞ arsasının, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınması sonrası halk oylamasıyla kent meydanı, konser alanı, yeşil alan ve çocuk oyun alanları şeklinde kullanılma düşüncesi bazı kesimleri rahatsız etmeye devam ediyor. 

2016 yılındaki referanduma tahammül gösteremeyip; oy sandıklarına ve görevlilere yönelik saldırı gerçekleştirenler yine sahnede. “KUŞADASI TARİŞ DAYANIŞMASI” adı altında düzenlenen sözde eylem Kuşadası halkından da tepki görüyor. Halk oylaması sonucunda yine halkın isteği doğrultusunda projelendirilecek alan konusunda gereksiz kargaşa yaratılmaya çalışıldığını belirten Kuşadası halkı gelişmeleri şaşkınlıkla takip ediyor.

 

SÖKE BELEDİYESİ SÖZDE EYLEME DESTEK Mİ VERİYOR?

Sözde eyleme Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mine Aşçı’nın da katılıyor olması şaşırttı. Mimar olan Mine Aşçı’nın isminin 6 kişiden oluşan katılımcılar listesinde yer alması nedeniyle Söke Belediyesi dikkatleri üzerine çekti. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın yardımcısı konumundaki Mine Aşçı’nın da sözde eyleme katılımcı sıfatıyla dahil olması Söke’de günün konusu oldu.

 

SİYASİ OLDUĞU BİLİNEN SÖZDE EYLEMDE NE İŞİ VAR?

CHP karşıtlarının düzenlediği eyleme Söke Belediyesi’nin hem de belediye başkan yardımcısı düzeyinde katılım göstermesi ve destek vermesi şok etkisi yaratırken; “CHP’li bir yönetime sahip olan Söke Belediyesi’nin yine CHP’li bir yönetime sahip olan Aydın Büyükşehir Belediyesi ile hareket etmeyip; CHP karşıtlarınca tertiplenen sözde eyleme destek vermesi kabul edilir bir yaklaşım değil. Siyasi olduğu bilinen sözde eylemde Söke Belediyesi’nin ve belediye başkan yardımcısının ne işi var?” denildi.

 

KAMULAŞTIRMA SONRASINDA NELER YAŞANMIŞTI HATIRLAYALIM:

Bilindiği gibi; CHP’nin yönetimindeki Aydın Büyükşehir Belediyesi; TARİŞ'e ait Kuşadası'ndaki alanı 2016 yılında kamulaştırmıştı. Kuşadası’ndaki bu kamulaştırma da halktan alkış almıştı.

 

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ YARATIYORDU

1994 yılından bu yana pek çok kez satışa çıkartılan 9 bin 958 dönümlük arazi turizmin gözbebeği Kuşadası’nın tam merkezinde atıl halde olduğu için görüntü kirliliği oluşturuyordu.

 

KARARI HALKIN VERMESİ SAĞLANMIŞTI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 24 milyon 200 bin liraya satın alınan, içinde tescilli binaların da bulunduğu arazinin hangi amaçla değerlendirileceğinin belirlenmesi için 2016 yılının 15-17 Nisan tarihleri arasında referandum yapılmasını sağlamış ve kararı Kuşadası halkının vermesini istemişti. Araziyi gazetecilerle gezen ve ne şekilde değerlendirileceğine yapılacak referandumla karar vereceklerini söyleyen Çerçioğlu, Kuşadası'nın bir kent meydanı olmadığını, betonlaşan Kuşadası'na soluk alınacak bir mekan kazandırmak istediklerini belirtmişti.

 

DEMOKRATİK BİR YAKLAŞIM SERGİLEMİŞTİ

Başkan Çerçioğlu; ”10 dönümlük araziyi satın aldık. Tapusu artık Kuşadası halkı ve Aydınlıların. Bu arazi içerisindeki binalar tescilli. Bu binaların restorasyonu yapılacak. Yeraltındaki bölümü otopark olarak değerlendirilecek. Üst kısımdaki geri kalan bölümün ise ne şekilde değerlendirileceğine halkımız karar verecek. Bu alanla ilgili olarak halkın önüne sandık kuracağız. Kuşadası halkını, Aydın'da yaşayanları fikirlerini belirtmeye davet ediyorum. Vatandaşlarımız bu arazide ne görmek istediklerini yazacaklar. Kent meydanı mı, spor alanı mı, ne istiyorlarsa onu belirtecekler. Bu fikir ve düşünceler doğrultusunda buranın projesini gerçekleştireceğiz. Birilerinin amacı bizim Kuşadası’na hizmet etmemizi engellemek ama kimse bizim Kuşadası’na hizmet etmemizi engelleyemez. Ne yaparlarsa yapsınlar hizmete devam edeceğiz" şeklinde demokratik bir yaklaşım sergilemişti.

 

AMAÇ; DENİZ VE YEŞİLLE İÇ İÇE BİR KENT

Kuşadası'nın bir kent meydanına ihtiyacı olduğunun altını çizen Çerçioğlu, "İlçedeki konserler, törenler hep sahil bandından yayalar için ayrılan bölümde yapılıyor. Kentler meydanları ile anılır. Kuşadası'nın bir kent meydanı yok. Bakın her yer bina yığını. Tek boş kalan arazi burası. Burayı yeşil ve deniz ile iç içe bir kent meydanı yapabiliriz.” şeklinde ifade kullanmıştı.

 

REFERANDUM SANDIĞINA BİLE TAHAMMÜL GÖSTERİLMEMİŞTİ

O tarihte TARİŞ alanına kurulan referandum sandığına iki kişi saldırmış ve tahammülsüzler Kuşadası polisi tarafından göz altına alınmışlardı. 

 

SANDIĞA SAYGISI OLMAYANLARA KUŞADASI HALKI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Referandumdan çıkacak sonuca bile saygı göstermeyenler yine Kuşadası halkı tarafından; “Sandık konulmasa, 'düşüncelerimizi almadılar' diye protesto ederlerdi. Düşünceleri alınıyor ama yine gelip protesto ediyorlar. Kuşadası taş yığınına dönerken ses çıkarmayanlar, yeşil alan olacak bu arazi için tepki gösteriyorlar.” şeklinde eleştirilmişlerdi.

 

HER KESİMDEN GÖRÜŞ ALINMIŞ VE DESTEK GÖRMÜŞTÜ

Referandum sonucunda kent meydanı, konser alanı, yeşil alan ve çocuk oyun alanları şeklinde kullanılma düşüncesi hakim olmuştu. Referandum sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından Kuşadası Mimarlar Odası ve Kuşadası Ticaret Odası başta olmak üzere Kuşadası'ndaki diğer sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin de görüşleri alınmıştı. 

 

ekran-resmi-2018-04-24-21.24.23.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.